Her gün bir Ayet

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:40:11
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Ayet 0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
Gönderen Konu: Her gün bir Ayet  (Okunma Sayısı 18883 defa)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #75 : 28 Mayıs 2009, 09:43:00 »

Göklerin ve yerin gaybı Allah'ındır, bütün işler O'na döndürülür; öyleyse O'na kulluk edin ve O'na tevekkül edin. Senin Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir.
HUD.123.....

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #76 : 08 Haziran 2009, 19:36:57 »

Nefsince de, sabah akşam rızasını isteyerek Rablerine yalvaranlarla beraber candan sabret. Sen dünya hayatının süsünü isteyerek onlardan gözlerini ayırma. Kalbini, bizi anmaktan gafil kıldığımız, nefsinin kötü arzusuna uymuş ve işi hep aşırılık olan kimseye uyma.
Ve de ki: O hak Rabbimizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin. Çünkü biz zalimler için öyle bir ateş hazırlamışız ki, duvarları, çepeçevre onları içine alacaktır. Eğer feryad edip yardım isteseler, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. O ne kötü bir içecek ve ne kötü bir dayanma yeri!
 ( Kehf  Suresi Ayet  28 - 29 )

Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #77 : 15 Haziran 2009, 06:06:13 »

Günahın açığını da gizlisini de bırakın. Hiç şüphesiz günah işleyenler, o kazandıkları şeyler yüzünden cezâlandırılacaklardır.
(En'am, 120)

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
oya
Yeni Üye

« Yanıtla #78 : 17 Haziran 2009, 22:36:39 »

bana en dogru gelen söz   bugün allah icin ne yaptin insanoglu her gun bir kere söylemeli
binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #79 : 18 Haziran 2009, 15:04:47 »

بِ سْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki, seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir. Bu güzel davranışa ancak sabredenler kavuşturulur. Buna ancak (hayırdan ve olgunluktan) büyük payı olanlar kavuşturulur.

Fussilet suresi  34-35
oya
Yeni Üye

« Yanıtla #80 : 18 Haziran 2009, 20:39:54 »

insallah cumlemiz iyilerle karsilasiriz
binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #81 : 19 Haziran 2009, 16:51:04 »

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Allah’ın varlığının delillerinden biri de şudur: Sen yeryüzünü boynu bükük (kupkuru) görürsün. Onun üzerine yağmuru indirdiğimiz zaman kıpırdar kabarır. Şüphesiz ki, onu dirilten, elbette ölüleri de diriltir. Şüphesiz O, her şeye gücü hakkıyla yetendir.

Fussilet suresi  39
aseman
Aktif Üye
**

ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek..

« Yanıtla #82 : 19 Haziran 2009, 17:14:08 »

HAŞR

10. Onlardan sonra gelenler derler ki:

"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanan kardeşlerimizi bağışla,
kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma!
Rabbimiz!
Sen çok şefkatli, çok merhametlisin!"

Burak
Burak
ebul hasan - ali bin cafer
Aktif Üye
**

Ey mutmain olmuş nefis! Dön artık Rabbine... (fecr

« Yanıtla #83 : 20 Haziran 2009, 10:50:42 »

Furkan/63   Rahmân'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler);

Kasas/55 Onlar, boş söz işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: Bizim işlerimiz bize, sizin işleriniz size. Size selam olsun. Biz kendini bilmezleri (arkadaş edinmek) istemeyiz, derler.

Nisa/86 Bir selam ile selamlandığınız zaman siz de ondan daha güzeli ile selamlayın; yahut aynı ile karşılık verin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını arayandır.

Selam olsun rahmanın has kullarına.

Ezel sırlarını ne sen bilirsin nede ben
Bu muammalı sözü ne sen anlarsın nede ben
Perdenin gerisinde senide benide bir konuşturan var
Eğer perde kalkarsa  ne sen kalırsın nede ben
(Ebul Hasan Harkani k.s.)
Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #84 : 21 Haziran 2009, 07:59:28 »

Enam 70 Dinlerini bir oyuncak ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felâkete dûçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları (günahlar) yüzünden helâke sürüklenmiş kimselerdir. İnkâr ettiklerinden dolayı onlar için kaynar sudan ibaret bir içecek ve elem verici bir azap vardır.

Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #85 : 22 Haziran 2009, 10:21:31 »

يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ {27} ارْجِعِي

إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً {28} فَادْخُلِي فِي عِبَادِي {29} وَادْخُلِي جَنَّتِي {30}

Ey mutmain olmuş nefis!!! Dön artık Rabbine, sen O'ndan razı, O senden razı. Kullarımın arasına gir. Cennetime gir. Fecr/27-28-29-30

aseman
Aktif Üye
**

ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek..

« Yanıtla #86 : 25 Haziran 2009, 09:46:27 »

ARAF SURESİ

26 - Ey Âdemoğulları,

size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir.

İşte bu(nlar), Allah'ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.

27-Ey Âdemoğulları,

Şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belaya düşürmesin!

Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler.

Biz, şeytanları, inanmayanların dostu yaptık.

zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #87 : 27 Haziran 2009, 09:05:30 »

Göklerde ve yerde (iman etmek için) nice ayet (delil) vardır ki, onlar, (ibretle bakmayıp) ondan yüz çevirerek geçerler.
(Yusuf, 105)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #88 : 29 Haziran 2009, 00:22:22 »

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #89 : 29 Haziran 2009, 13:03:42 »

" Haberiniz olsunki Allah'ın velilerine(dostlarına)hiç bir korku yoktur,Onlar üzülecek de değillerdir.". (Yunus 62)

Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #90 : 30 Haziran 2009, 11:14:49 »

Al-i İmran
191. (İşte) o (akl-ı selîm sahibi) kimseler ayaktayken, otururken, yan taraflarına yaslanarak yatarken Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünürler (ve derler ki:) “Ey Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın. Seni tenzih ederiz, bizi ateş azabından koru.”

192. “Ey Rabbimiz! Elbette sen kimi ateşe sokarsan, şüphesiz onu ‘aşağılık ve perişan edersin. (Küfre, şirke ve âsîliğe saparak azabı hak etmiş) zalimlerin hiçbir yardımcıları yoktur.”

193. “Ey Rabbimiz! Gerçekten biz; Rabbinize inanın diye çağıran bir davetçiyi işittik, hemen iman ettik. Ey Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve canımızı iyilerle beraber al.”

194. “Ey Rabbimiz! Bize peygamberlerin vasıtasıyla vaadettiğin (sevâb)ı ver, bizi kıyâmet gününde rezil etme! Elbette sen, sözünden asla dönmezsin.”

195. Bunun üzerine Rableri onların dualarına (şöyle) icâbet buyurdu: “Ben elbette, sizden erkek ve kadın (ayırmaksızın hayra) çalışan hiçbir kimsenin amelini boşa çıkarmayacağım. Sizler, hep birbirinizden (hâsıl olma)sınız. İşte (dîni için) hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğrayanların, savaşanların ve öldürülenlerin, mutlaka günahlarını örteceğim ve elbette onları, alt tarafından ırmaklar akan cennetlere koyacağım.” Bu mükâfat Allah tarafındandır. Allah ise sevâbın/ödülün en güzeli katında olandır.

Allaha emanet olunuz.

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #91 : 30 Haziran 2009, 11:29:21 »

Muhakkak O (Kur'an), arşın sahibi (Allah katında) yüksek mevkiye sahip, çok şerefli, güçlü bir elçinin (Cebrail'in, Allah'tan) getirdiği sözüdür.
(Tekvir, 19-20)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #92 : 01 Temmuz 2009, 14:42:48 »

Erkek ve kadından, mü'min olarak kim de sâlih ameller işlerse, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.
(Nisa, 124)

Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #93 : 02 Temmuz 2009, 09:53:10 »

Bugün elst bezmindeki ahdimizi hatırlayalım istedim, allaha emanet olunuz

Araf 172. (Resûlüm!) Hani Rabbin, Âdemoğulları’ndan, onların (gelmiş gelecek) zürriyetlerini, sırtlarından (sulplerinden zerreler halinde) al(ıp çıkar)mış ve onları, kendilerine şâhit tutarak: “Ben sizin, Rabbiniz değil miyim?” (demişti.) Onlar da: “Evet (Rabbimizsin), şâhit olduk.” demişlerdi. (Bu da dünyada kâfirliğe sapıp da) kıyâmet gününde: “Biz bundan habersizdik.” dememeniz içindir.

Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #94 : 03 Temmuz 2009, 10:29:28 »

Enfal Suresi 2. Müminler ancak, Allah anıldığı zaman kalpleri titreyen, kendilerine Allah'ın âyetleri okunduğunda imanlarını artıran ve yalnız Rablerine dayanıp güvenen kimselerdir. 3. Onlar namazlarını dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiğimizden (Allah yolunda) harcayan kimselerdir. 4. İşte onlar gerçek müminlerdir. Onlar için Rableri katında nice dereceler, bağışlanma ve tükenmez bir rızık vardır.

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #95 : 04 Temmuz 2009, 09:54:13 »

. (Ey ibadet edenler!) İyi ve erdemli olmak (yalnızca) yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Fakat iyi ve erdemli (muttaki) kişi Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitab'a (Kur'an'a) ve peygamberlere inanıp malı(nı), sevgisine rağmen (veya Allah rızası için) akrabaya, yetimlere, yoksullara ve yolda/sokakta kalmışlara, dilenenlere ve boyunduruk altında bulunanlara (kurtulmaları için) veren, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren, ahitleştiği zaman sözlerini yerine getiren, sıkıntıda, hastalıkta ve savaşın şiddetlendiği anda sabredendir. İşte (imanlarında, iyilik ve taatta) doğru olanlar onlardır. Ve takvaya erenler de onlardır.
 BAKARA 177

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #96 : 06 Temmuz 2009, 10:10:59 »

Mü'minler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir. AHZÂB 33/23

Burak
Burak
Aktif Üye
**

« Yanıtla #97 : 07 Temmuz 2009, 10:23:32 »

Enfal/11 O zaman katından bir güven olmak üzere sizi hafif bir uykuya daldırıyordu; sizi temizlemek, şeytanın pisliğini (verdiği vesveseyi) sizden gidermek, kalplerinizi birbirine bağlamak ve savaşta sebat ettirmek için üzerinize gökten bir su (yağmur) indiriyordu.

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #98 : 07 Temmuz 2009, 10:53:22 »

Ey îmân edenler! Sabır ve namazla Allah'ın yardımını isteyin. Şüphesiz ki Allah sabredenlerle beraberdir.

Bakara Sûresi: 2/153

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #99 : 08 Temmuz 2009, 00:33:38 »

“Doğrusu ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığından beri Allâh’ın kitabında on iki aydır. Bunlardan dördü haram olanlardır. İşte doğru din budur. O halde bu aylarda nefsinize zulmetmeyin!”
(Tevbe,36)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Ayet « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: