Büyüklerimizin Yüzüklerinde Neler Yazılıydı?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:34:45
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  Büyüklerimizin Yüzüklerinde Neler Yazılıydı? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Büyüklerimizin Yüzüklerinde Neler Yazılıydı?  (Okunma Sayısı 1204 defa)
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« : 11 Nisan 2011, 00:47:28 »

Peygamber efendimizin yüzüğünde, (Muhammedün Resulullah) yazılı idi. Muhammed aleyhisselam Allahü teâlânın peygamberi demektir.

Hazret-i Süleyman’ın yüzüğünde, (La ilahe illallah, Muhammedün resulullah) yazılı idi. Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed aleyhisselam Onun Resulü demektir.

Hazret-i Ebu Bekirinkinde, (Ni'mel kâdir Allah) yazılı idi. Her şeye gücü yeten Allah ne güzel, ne büyük kudret sahibi demektir.

Hazret-i Ömerinkinde, (Kefâ bil-mevt vaizan) yazılı idi. Vaiz olarak, nasihatçi olarak ölüm kâfi demektir. Ölümü günde yirmi kere hatırlayanın şehid olarak öleceği hadis-i şerifle bildirilmiştir.

Hazret-i Osmanınkinde, (Le-nasbirenne) yazılı idi. Elbette sabredeceğiz demektir. Sözünde durdu ve sabrederek şehid oldu.

Hazret-i Alininkinde, (El-mülkü lillah) yazılı idi. Mülk Allah’ın demektir.

Hazret-i Hasanınkinde, (El-izzetü lillah) yazılı idi. İzzet, şan ve şeref Allahü teâlâya mahsus demektir.

İbni Ömerinkinde, (Abedallah lillah) yazılı idi. Allah rızası için, Allah’a ibadet eden demektir.

Hazret-i Muaviyeninkinde, (Rabbigfir-li) yazılı idi. Ya Rabbi beni mağfiret eyle demektir. Oğlununkinde ise, (Rabbünallah) yazılı idi. Rabbimiz Allah demektir.

İmam-ı Ali Rızanınkinde, (Hasbiyallah) yazılı idi. Allahü teâlâ bana kâfi gelir demektir.

Kadı İbni Ebi Leylâ’nınkinde, (Ed-dünya garurün) yazılı idi. Dünya aldatıcıdır, güvenilmez demektir.

İmam-ı a'zam Ebu Hanifeninkinde, (Kul-il-hayr ve illâ fesküt) yazılı idi. Hayır konuş, hayır konuşmayacaksan sus demektir.

İmam-ı Ebu Yusufunkinde, (Men amile bi-re'yihi nedime) yazılı idi. Danışmadan, kendi görüşü ile hareket eden pişman olur demektir. İstişareye, ehline sormaya önem verilmesini bildirmektedir.

İmam-ı Muhammedinkinde, (Men sabere zafire) yazılı idi. Sabreden zafere kavuşur, sabreden muradına erer, arzusuna kavuşur demektir. Allahü teâlâ, Kur’an-ı kerimde, sabredenlerle beraber olduğunu, sabredenlere mükafatlarını hesapsız vereceğini bildirmektedir.

İmam-ı Şafiininkinde, (El-Bereketü fil kanâ'ati) yazılı idi. Bereket kanaattedir, kanaat eden, kurtuluşa erer, zenginleşir demektir. Kanaat edene Allah kâfidir. Kanaat yenilmez ordu, bükülmez kılıçtır. Kanaat eden şükretmiş olur.

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2011, 10:15:50 »

teşekkürler reyyancığım...
çok güzel bir paylaşım olmuş... Gülümseme

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2011, 12:33:06 »

reyyan, çok orjinal, güzel bi paylaşım olmuş, teşekkürler..
Allah razı olsun Gülümseme

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2011, 17:25:20 »

Paylaşım İçin Teşekkürler ..

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2011, 20:35:17 »

beğenmenize sevindim selma abla,ahuzar ve konyalee,rica ederim Gülümseme

kutlu doğum haftasıyla ilgili biraz daha farklı,orjinal etkinlikler bulabilir miyim diye gezerken kendimi bu güzel başlığın yer aldığı sayfada buldum,kaçırmayayım sizlerle paylaşayım dedim Gülümseme
Rabbim cümlemizden razı olsun. bizleri, efendimiz başta olmk üzere tüm büyüklerimize hayırlı evlat eylesin,yollarından ayırmasın inşallah...
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2011, 23:40:06 »

Aminnnn, İNŞAALLAH ..
Böyle Güzel Bir Konuyu Bizimle Paylaştığınız İçin Ben Teşekkür Ederim  Göz kırpan

osmansahin
..::Osman Şahin::..
Aktif Üye
**

İlla Edep İlla Edep....

« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2011, 11:16:59 »

Allah razı olsun bu muhteşem paylaşım için elinize emeğinize sağlık...  Bu zamanda yok sevgililer gunu yazanlar yok ısıtma uyarıcı yuzukler alanlar yok bilmem neler vs. Buyuklerimizn hem sevgileri başka imiş hem sevvgilrini gösteriş tarzları başka imiş... En önemlisi En çok sevdikleri kişi "O" imiş ...
rabia
Aktif Üye
*

« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2011, 14:41:56 »

Emeğine sağlık r-e-y-y-a-n Gülümseme
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  Büyüklerimizin Yüzüklerinde Neler Yazılıydı? « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: