İbretlik Bazı Hatalar (Acaba Hata Mı?)

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 23:40:17
79054 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  İbretlik Bazı Hatalar (Acaba Hata Mı?) 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: İbretlik Bazı Hatalar (Acaba Hata Mı?)  (Okunma Sayısı 286 defa)
yilmazx
Ziyaretçi
« : 26 Ekim 2008, 00:12:42 »

Mandela ödülü almamakta haklıymış

BAŞBAKAN Erdoğan'ın Afrika gezisinin ikinci durağı Güney Afrika Cumhuriyeti'ydi. Açıkçası Atatürk Barış Ödülü'nü reddettiği günden bu yana Mandela'ya ve ülkesine ‘sıcak' bakamıyordum.

Ancak, gerçekleri öğrenince Mandela'ya olan kızgınlığım geçti. Kendimize olan kızgınlığım ise arttı.

Güney Afrika ile Türkiye arasında pek de dostane olmayan ilişkilerin temelinde Turgut Özal'ın koyduğu bir bomba var.

Güney Afrika'da ırkçı rejimin hüküm sürdüğü ve bütün dünyanın bu nedenle Güney Afrika'ya ambargo uyguladığı yıllarda Turgut Özal, bu ülkeye bir dostunu yollar ve ticaret yapmanın yollarını arar.

Ve ambargoya rağmen bu ülkeye mal sattırmaya başlar. Hacim öyle atla deve bir miktar değildir ama ambargo delinmektedir.

Daha sonra ırkçı rejim yıkılır. Mandela serbest kalır. Ülkenin başına geçer.

Mandela'nın çalışma arkadaşları ise ırkçı rejim döneminde iç savaşların ve çatışmaların hüküm sürdüğü çevredeki ülkelerde sürgünde bulunan Güney Afrikalılardır.

Bunlar ülkenin yönetimine geçince Mandela'ya rapor sunarlar.

Bu rapora göre Afrika ülkelerindeki iç savaşlarda kullanılan silahlar bu ülkelere Türkiye tarafından satılmaktadır. Daha doğrusu Türkiye, İsrail yapımı bu silahların satışına aracılık etmektedir.

Bunun üzerine Mandela Türkiye'ye bir temsilci gönderme kararı alır. Ve bu konuyu Türk yetkililerle görüşmek maksadıyla Thabo Mbeki Türkiye'ye doğru yola çıkar.

Ancak temsilci Mbeki Türkiye'ye sokulmaz bile. Havaalanında kısa bir görüşmeden sonra adam ülkesine geri yollanır. Ve ilişkiler büyük darbe alır. Daha sonra Mandela'ya verilen ödül ile bu yara onarılmak istenir ama iş işten geçmiştir.

Peki o gün Türkiye'ye sokulmayan Mbeki'ye ne oldu dersiniz!

Söyleyelim. Bugün Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı o gün Türkiye'ye sokulmayan Mbeki'den başkası değil.

Ne politika yapmışız değil mi!
Fatih Altaylı / hürriyet / 2005

[cezayir devletine kendi halkına karşı katliam yaptığı panzerleri de Türkiye'den ... holdingin yaptığını okumuştum.ama bulamıyorum.başka zaman bakarım İnşaallah.yilmazx]
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2008, 00:24:34 »

Kaddafi, ordusunu Türkiye’nin emrine tahsis etti
Libya'da Türk asıllı milyonlarca insan bulunmaktadır. Ayrıca Libya, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, Türkiye’ye uygulanan ambargoya rağmen Türkiye'ye yardım yapan tek ülkedir. 1974’de Türkiye’nin Kıbrıs müdahalesi sırasında Libya lideri Kaddafi Türkiye’ye askeri yardım getiren uçaklarla bizzat ilgilenirken, ayrıca yönetim olarak da şu önemli kararları almışlardı:
1. Libya Ordusu, Türk Genel Kurmay’ının emrindedir.
2. Ham petrol, gemilerle Türk tarafının istediği limanlara taşınacaktır.
3. Türkiye hangi silahı almak istiyorsa, bize bildirmesi-fatura etmesi yeterlidir.
Türkiye Libya’nın bu tutumu karşısında 70 Libyalı öğrenciyi Deniz Harp Okulunda eğitti. Jest olarak da dönemin Genel Kurmay Başkanı Genç Subay adaylarıyla yemekte bir araya geldi.
Maalesef Libya, Kıbrıs müdahalesi sırasında yaptıklarına rağmen halen Türkiye'de yanlış tanınmaktadır. Halbuki bu ülkenin doğru tanıtılması iki tarafın da menfaatlerinin gereğidir. Şu anda Libya'da geniş iş ve yatırım imkanları bulunmaktadır. Ancak Türk iş dünyası bu imkanlar ile yeterince ilgilenmemektedir.

peki bilin bakalım yıllar sonra Amerika sırf ülkesini sömürgeleştirmeyi reddetti ve engelledi diye Kaddafi'nin sarayını bombalayıp oğlunu öldürünce ABD'yi hangi ülke tebrik etti.
ipucu verem mi? yavruvatan değil.
ha bir de Fransa Cezayirden çekilince Fransa'yı kim kınadı bilin bakalım? Gülümseme
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2008, 00:32:34 »

şu da Suriye ordusunun yaptığı Hama katliamından kaçarak Türkiye'ye sığınanların geri iade edilişi ile ilgili bulduklarım:

Türkiye’ye sığınan Sünni Müslümanlar, Hatay İli Samandağ ilçesinde Türk Askerlerinin ayaklarına kapanarak şöyle yakardıkları söylenmektedir :

“Şam komutanına secde etmedim, ama senin ayaklarını seve seve gözyaşımla yıkarım…”

Ancak zulümden kurtulduğunu sanan mülteciler; Suriye’nin inanmayarak yaptığı iade isteklerine, 12 Eylül Yönetimi olumlu cevap vererek teslim girişiminde bulunmuştur…

Sınır Kapısında teslim sırasında “Bizi Esad’a vermeyin” diye bağıran mülteciler, kaçma girişiminde bulunarak intihar etmişlerdir.

çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2008, 09:58:32 »

türkçeye" özgürlüğün rengi " diye tercüme edilen.. "goodbye bafana" adlı film bu beyamcanın hayatını işlemektedir.. izlenilir bir film..
bu adamın atatürk ... bilmemne" ödülünü almamasının sebebi sözümona ülkemizde kürtlere karşı uygulanan ambargo,çifte satandart,baskı.vs vs. vs..  idi... şimdi aklıma geldi de.. acaba buda emperyalizm in bu topraklar için kurduğu o yıkıcı kürt senaryosunun bir parçasımıydı... ta o zamandan sözde kürt baskısınına kıstas gösterilebilecek.. ve herkes için tatmin edici... "nenson mandela ! o bu topraklarda kürtlere baskı uygulandığını hatta aç köleler gibi muamele gördüklerini iddia ediyor. "...herkesce sağlam bir imaj çizen mandela nın kürt baskısını kabul etmesi.. şimdilerde oynanan oyunlar için sağlam adres.. Göz kırpan  demek bu kürtler boşuna ayaklanmıyor..adamlar haklı.. Göz kırpan  Kahkaha
  emperyalizm varken komplo terosi yazmak işten bile değil.. Gülümseme  ama herşey mümkün.. yani işin cılkını çıkarıp bu adamın ömrünce efsane işler yaparak herkesce sözleri muteber,efsane bir konuma oturduktan sonra herkesin kulağına bu kürt sorununu kaçırmak için bile yaşamış olabilir... sonuçta "bu ülke" nin mahfı olabilecek bir sorun..
amaan.. her ne ise... Kahkaha ıvır zırva.. Gülümseme

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2008, 11:12:01 »

kürtlerle ilgili kısmını bilmiyordum
ama öyle bile olsa Türkiyenin ırkçı beyaz Güney Afrika devletine yardım ettiğini biliyorsa ki fatih altaylı ildiğini söylüyor
üstüne üstlük bir de birileri "ırkçı beyazların size yaptıklarını şimdi Türkler Kürtlere yapıyorlar.zaten o yüzden Türkler size karşı Güney Afrika Cumhuriyetini desteklediler" dediyse
adamın Türklerin Kürtleri katletmediğine inanmaması için hiçbir sebeb kalmaz

Kürtlerin kışkırtıldığı doğrudur
ama bu kışkırtmayı yapanları hep ülke dışındaki emperyalistler olarak düşünürsek olayın aslını asla göremez ve çözemeyiz.
kürtleri kimin kışkırttığını bulmak için "forum sitelerinin durumu" başlığı altında dün açılan konuya verdiğim şu linke bakmak lazım bence.

http://www.aleviforum.com/archive/index.php/t-16438.html
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  İbretlik Bazı Hatalar (Acaba Hata Mı?) « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: