ÇANAKKALE SAVAŞINDAN İBRETLİK BİR HİKAYE

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 23:33:19
79054 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  ÇANAKKALE SAVAÅžINDAN İBRETLİK BİR HİKAYE 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: ÇANAKKALE SAVAÅžINDAN İBRETLİK BİR HİKAYE  (Okunma Sayısı 279 defa)
arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« : 30 Haziran 2008, 22:49:30 »

1980 yıllarda Çanakkale savaÅŸlarının cereyan ettiÄŸi topraklda insanlar toprağıyla meÅŸgul olmaktadır.Toprakla uÄŸraÅŸan bir vatandaÅŸ tarla sürümü sırasında bir asker naaşı ile karşılaşır.Asker daha dün gömülmüşcesine hiç bozulmadan öylece yatmaktadır.Fakat bu askerin halınde bir baÅŸkalık vardır.zira gözleri yumulmuÅŸ uyur gibi duran askerimizin elinde de mavzer bulunmaktadır.Åžaşıran ve korkan köylü askeri inceler silahını almak ister fakat alamaz.Bu durumu muhtara bildirirler.Muhtarda hiç vakıt kaybetmeden ilçedeki yetkilileri arar.Silahını yeniden almak ister ama mümkün olmaz.Bir komutana haber verilir.Komutan hemen gelir.O askerın 1.Dünya savaşından kalma bir asker olduÄŸunu söyler.Evet diÄŸerlerinin dediÄŸi ÅŸehit  tüfeÄŸini bir türlü bırakmamaktadır.Ama bu komutanımız bu hadiselerin ruhuna vakıf biridir.Bir mehmetçiÄŸin vazife ÅŸuurunu bilmekte  ve ÅŸehitlerin hayat hususiyetlerini anlamaktadır.Komutan bir askere emir verir edasıyla gür bir ÅŸekilde hitap eder:'ASKER!VAZİFE BİTMİŞTİR.SİLAHI BIRAK.Komutanın bu gür nidası karşısında mehmetçiÄŸin elleri yavaÅŸ yavaÅŸ çözülür ve elindeki mavzeri alınır.Åžehidimizin başındakiler hayranlık içerisinde aÄŸlarlar...

Napolayonun da bu konuyla isöylemiş olduğu güzel bir söz vardır:
'TÜRKLER ÖLDÜRÜLEBİLİRLER
LAKİN MAĞLUP EDİLEMEZLER!!!'
(ALLAH ONLARIN ŞEFAATİNE BİZİ NAİL EYLESİN )AMİN
smeyra
Emektar
Aktif Üye

Kullar şükre, Allah (c.c) Hamde layıktır...

« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2008, 14:08:27 »

teşekkürler.. Gülümseme

Bu sitede hayat var...
erxell
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2008, 12:13:24 »

tarih bu tür ibretlik tarihi gerçeklerle dolu.tarih bir derya ise  bu hikayeler sadece katre.tarihe  düşen imzaları doÄŸru  okuyabilenlere ne mutlu!!!!!!!!!!!!!!!
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2008, 15:26:17 »

daha öncede okumuÅŸtum  ama yine okudum yine duygulamdım.. teÅŸekkür ederim..

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Genel Tarih  |  ÇANAKKALE SAVAÅžINDAN İBRETLİK BİR HİKAYE « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: