Annenin ev dışında çalışması, ona büyük yükler yüklemekte ve strese altında bulundurmakta, dolayısıyla çalışan kadın ailedeki yükümlülüğünü yerine getirememektedir.Eşine ve çocuklarına ayıracak zaman bulamamaktadaır.Ailesiyle birlikte olduğu vakitlerde de kadının ruhsal ve fiziksel enerjisi tükenmiş olmaktadır.Bu durum ailede tartışmalara ve geçimsizliklere sebep olmaktadır.Eşler çareyi boşanmada aradıklarından her geçen gün boşanma oranlarında artış gözlenmektedir.
Aynı olay benim iş yerimde gerçekleşti malesef.
Patronum ve eşi birlikte çalışıyoruz. Ancak yoğun iş tempomuz patronum ve eşi arasında ciddi sorunlara neden oldu ve işin en kötüsü de bize yansıtmamak için daha çok yıpranmalarıydı, ben bunu çok sonra öğrendim. Neredeyse boşanmanın eşiğine gelmişler ve çözüm olarak eşinin işi bırakması kararı almışlar. Kendi iş yerleri düşünün. Biz bayanlar ne dersek diyelim , ne kadar güçlü olursak olalım iş stresini kaldıramıyoruz. Yapamıyoruz yani, geçen senem en ufak sorunlara salya sümük ağlamakla geçti, şimdi gülüyorum o ayrı

İş yerinizin öncelikle dini kurallara uygun olup olmaması çok önemli. Bir sürü erkekle muhatap oluyor musunuz? Namazlarınızı kılabiliyor musunuz? Taciz vb hakaretlere maruz kalabilecek bir ortamınız mı var? Başörtülü çalışabiliyor musunuz? Patronunuz namaz kılıyor mu? vs.
Bunların haricinde eğer evliyseniz ve dünyaya hazırlamanız gereken bu nedenle de fazlasıyla ilginize ve yönlendirmenize muhtaç bir çocuk yetiştiriyorsanız önceliğiniz o olmalı. Aile saadetiniz ve ahiret saadetiniz için eşinizin rızası olmalı.
Bu nedenle illa çalışıcam diyorsanız bence çok iyi düşünmekte fayda var. Hepsini bir arada yürüteceğiniz bir iş yeriniz olabilir belki ama duygusal olarak da demir gibi olmalısınız..