Evlilik ve Külfeti

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 22:44:26
79054 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik ve Aile Hayatı  |  Evlilik ve Külfeti 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Evlilik ve Külfeti  (Okunma Sayısı 438 defa)
aseman
Aktif Üye
**

ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek..

« : 08 Ekim 2010, 10:17:56 »

Gençlerimiz evlenmekten korkar hale gelmiştir. Bunun en büyük nedenlerinden biri kızlarını evlendirecek olan anne-babaların karşı taraftan talep ettikleri akıl almaz maddi isteklerdir. Oğlunuz çalışıyor mu? Ne kadar maaş alıyor? Evi var mı? Yok şu kadar altın isteriz... Ve daha nice istekler. Bunun adı tamahkarlık değil de nedir? Bu, evlenecek gençlere zulüm değil midir?

İşin acı tarafı dindar ailelerin de bu isteklerde bulunmaları. Hani biz mümin idik? Hani peygamberin yolunun yolcularıydık? Hangi yüzle şefaat isteyeceğiz? 'Dört bir yanın günah kaynadığı şu ahirzamanda evlilik gibi bir sünnetimi yaşanmaz hale getirdiniz' derse, anne-babalar ne cevap vereceksiniz. 'Evliliğin en hayırlısı külfeti az olanıdır' hadisimi neden uygulamadınız derse ne söyleyeceksiniz? Anne-babalar kızlarını vereceği kişide neden İslami özelikler aramıyorlar da tamamen dünyevi özellikler arıyorlar?

Burada kendi evliliğimden bir örnek vermek istiyorum.

Bundan üç yıl önce evlenmeye niyetlendiğimde arkadaşlar bu niyetimizi muhterem kayınbabama iletiyorlar. Kendisi ahlakımı, yaşantımı, İslami bilincimi bildiğinden hiç tereddüt etmeden ve maddiyatla alakalı tek bir kelime bile söylemeden kabul ediyor. Ailem kıza bir şeyler  almak için gittiklerinde kendi ailesine kesinlikle fazla masraf yapmamalarını sıkı sıkıya tembih ediyor.

Bursa'dan kalkıp Muş'tan kız almak öyle kolay iş değildir. Ben o zamanlar işsiz olmama rağmen muhterem kayınbabamın sahip olduğu İslami bilinç ve göstermiş olduğu anlayış sayesinde sıkıntıya girmeden düğünümüzü yaptık, yuvamızı kurduk. Hatta muhterem kayınvalidem bir gün: “Oğlum! İsraf haramdır. Önemli olan sizin huzurunuz ve mutluluğunuz, boşuna masraf yapma, gel buraya nikahınızı kıyalım, sizi bir otobüse bindirip gönderelim,” dediğinde hem gülmüştüm hem de duygulanmıştım. İşte İslam böyle bir şeydi. İslam bir insanı kuşatınca zorluklar kolay oluyor, çirkinlikler güzele dönüşüyordu.
Ve ben bugün ve de ölene dek muhterem kayınbabama ve kayınvalideme onları her andıkça dua ediyorum. Ben onlardan razı olduğum gibi Allah(cc)da onlardan razı olsun.

Değerli anne-babalar, eğer Müslümanlığınızın sadece kimlikte kalmasını istemiyorsanız lütfen kaldırın evlilikteki bu külfeti, kaldırın ki Rabbim yaratsın eşler arasında ülfeti.

Maşallah Oruçoğlu Bursa - Yaş: 30 \ dogruhaber

binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2010, 15:35:47 »

Alıntı
“Oğlum! İsraf haramdır. Önemli olan sizin huzurunuz ve mutluluğunuz, boşuna masraf yapma, gel buraya nikahınızı kıyalım, sizi bir otobüse bindirip gönderelim,”

İşte İslamın güzelliği..

Teşekkürler..
Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2010, 15:08:04 »

İnsanlara gösteriş olsun diye onca lüzumsuz masrafa giriliyor.Ondan sonra nice evlenme durumunda olanların arasını bozmak için şeytana koz verilmiş oluyor.erkekler otuzunu kızlar yirmibeşini geçtiği halde evlenemiyorlar.bütün bu engelleri aşıp evlenenler ise ömürlerinin en güzel yıllarını borç ödemekle geçiriyorlar.İnsanlar evlenirken ve çocuk sahibi olmak istediklerinde şeytan onları fakirlikle korkutuyor.Rızkı ne zamandan beri Allah değilde kullar dağıtıyor.Büyüklermiz dünya boştur fakat şu beş şey müstesna demişler:karnını doyuracak kadar ekmek, ihtiyacını karşılayacak kadar su,üzerini örtecek kadar elbise, başını sokabilecek kadar bir ev ve onu hayra hasenata sevkedecek bir ilim.Günümüzde bir insanın ortalama kazancı geçmiş asırlardaki on aileyi doyurmaya yeter heralde,şimdi ise insanlar maaşını üçe beşe ona katladığı halde ihtiyaçlarını bitiremiyor.Hasılı kelam seven sevdiğine zorluk değil kolaylık gösterir.Bir anlık mutluluk dünyanın saltanatıyla tartılmaz...Ne mutlu kurana ve sünnete göre hareket ederek çocuklarını evlendirenlere...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik ve Aile Hayatı  |  Evlilik ve Külfeti « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: