İnsanın Bir Eşi Olmalı

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 12:27:23
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  İnsanın Bir Eşi Olmalı 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: İnsanın Bir Eşi Olmalı  (Okunma Sayısı 1210 defa)
minex
Aktif Üye
*

« : 05 Ağustos 2008, 12:53:28 »

İNSANIN BİR EŞİ OLMALI, AMA ADAM GİBİ !!!

İnsanın eşi olmalı, bakarken yüreğinin kabardığı, gözlerinden gözlerine yüreğinin aktığı...aşık olduğu bir eşi olmalı!

Sabah gözlerini açtığında, yanında olduğunu görüp, şükürler etmeli Yaradana. Koklamalı saçlarını. Uyuyan eşine şefkatle bakıp, usulca dokunmalı yüzüne, varlığını hissedebilmek için. Parmakları titremeli, incitirim korkusuyla. Sürekli çağlayan bir pınar olmalı gönlü...kramplar girmeli midesine, onsuzluk aklına geldikçe!

Rüzgar onun kokusunu getirmeli, yağmur onun sesini. Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için. Akşam onu görecek diye, pırpır etmeli yüreği. Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi. Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi. Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli. Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.

Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini, tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu...vs. Güven duymalı, herşeyiyle. Başını göğsüne koyup, huzurla uyuyabilmeli, tüm düşüncelerinden arınmış olarak. Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı...Şımarabilmeli yanında. Kıskanılmalı zaman zaman da...

Bir eşi olmalı insanın!!!

Sabah yolcularken işine, içi acımalı, daha yollarken özlemeye başlamalı. Seni şimdiden özledim!!!

Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla. Gözleri yollarda kalmalı ve kapıyı çalmadan açmalı...aşkla karşılamalı, hasretle sarılmalı boynuna, özlemle koklayıp, öpmeli, yıllarca uzak kalmışcasına! Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın, bir başka özel, bir başka soluklanmalı her anında. Verdiği hiç bir şeyin yeterli olmadığını düşünüp, kahrolmalı, daha fazla ne yapabilirim diye düşünmeli. Mutluluk saçmalı etrafına.

Bir eşi olmalı insanın, cennetten köşe almışcasına sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı...Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı, çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı!!!

mine
_FaTmA_
Tez Gel Mutluluk Tez Gel....
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2008, 18:35:50 »

Allah dileyene nasip etsin ins boyle bir es Göz kırpan varmidir acaba boylesi ? ama hic zannetmiyorum Üzgün
Harika bir paylasim mine allah razi olsun tskler.. Göz kırpan

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
minex
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2008, 19:03:58 »

ben teşekkür ederim arkadaşlar ilgi göstermiş olmanıza sevindim

mine
haznevi
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2008, 19:11:25 »

ALLAH TÜM İNSANLIĞA HAYIRLI EŞLER NASİP ETSİN ÇOK GÜZEL BİR KONU

Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:
"Bize itaat uğrunda mücadele edenlere gelince; muhakkak biz onları bize gelen yollarımıza ulaştırırız. Şüphesiz Allah, iyilik sahipleri ile beraberdir." (Ankebut; 69)
arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2008, 19:31:20 »

duaalrım bütün kardeşlerime Rabbim herkesin gönlüne göre hayırlısnı versinn
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2008, 18:43:40 »

yazıdaki gibi eşvarmıdır acaba.vardır vardır..ama nerede..rabbim bekarlara nasip hayırlı eş..peki ievli  olanlar böyle bir eş ile karşılaşmamaıslar ise rabbim onlara ne nasip etsin.....

tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2008, 23:56:10 »

Alıntı
peki ievli  olanlar böyle bir eş ile karşılaşmamaıslar ise rabbim onlara ne nasip etsin.....
Kendi hayatlarındaki küçük mutlulukları farkedip onlarla teselli olmayı ve karşılığını ahirette almayı nasip etsin inşallah  Göz kırpan

Gençlerin önünü açmak lazım...
tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2008, 23:58:33 »

Bide Yazıda çok duygusal çok güzel bir aşkdan bahsedilmiş ama hayattan bunu beklemek saflık olur bence hayat bu kadar toz pembe değil ve insanlar bu kadar masum değil...

mesAd
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2008, 01:01:25 »

Sevmesine bilene olur neden olmasın ki; ilk baş aşka inanmak lazım bunların da olabileceğini hayatın her ne kadar sonun yalan olduğunu bilinsede her nefes alınıp verildiğinde hala hayatta olunduğu ve onun gerçekleriyle boğuşulduğunu bilmekle başlamalı mesela...

Başlamalı ya bi ucundan tutarsan bi şeye inanırsan sonu gelir elbet..

İlhan İrem der ki mesela;

İnanmak:
Maviliklerin arkasına gizlenmiş
Cennetlere benzer

İnanmak:
Sonbaharın en son yaprağıdır
Bahara giden

İnanmak:
Işıldayan bir çift zümrüttür
Gözlerinde

Ve inanmak:
İnanılmayı beklemektir
Bir kardeşi bekler gibi

Yinede inanıp inanmamakta
Özgürsün
Kuşlar gibi... balıklar gibi
Benim gibi
erva
Aktif Üye
**

« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2008, 01:02:53 »

Alıntı
Kendi hayatlarındaki küçük mutlulukları farkedip onlarla teselli olmayı ve karşılığını ahirette almayı nasip etsin inşallah 

aminn diyelim ama çok güzel bi cvp tebrik ederim tugracığım  Göz kırpan

Alıntı
Bide Yazıda çok duygusal çok güzel bir aşkdan bahsedilmiş ama hayattan bunu beklemek saflık olur bence hayat bu kadar toz pembe değil ve insanlar bu kadar masum değil...

aynen katılıyorum sana hayattan çıkarmak gerek artık pembe pancurlu hikayeleri...
_FaTmA_
Tez Gel Mutluluk Tez Gel....
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2008, 01:48:09 »

Sevmesine bilene olur neden olmasın ki; ilk baş aşka inanmak lazım bunların da olabileceğini hayatın her ne kadar sonun yalan olduğunu bilinsede her nefes alınıp verildiğinde hala hayatta olunduğu ve onun gerçekleriyle boğuşulduğunu bilmekle başlamalı mesela...

İlhan İrem der ki mesela;

İnanmak:
Maviliklerin arkasına gizlenmiş
Cennetlere benzer

İnanmak:
Sonbaharın en son yaprağıdır
Bahara giden

İnanmak:
Işıldayan bir çift zümrüttür
Gözlerinde

Ve inanmak:
İnanılmayı beklemektir
Bir kardeşi bekler gibi

Yinede inanıp inanmamakta
Özgürsün
Kuşlar gibi... balıklar gibi
Benim gibi

çok guzel demissin mesad kardesim aynen katiliyorum Göz kırpan bu arada ilham irem'in su parcasini foruma eklersen memnun olurum Gülümseme

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2008, 10:07:33 »

evet dostlar mesad'a katılıyorum, inanınca, isteyince ve Rabbiniz de lûtfedince oluyor.. üstelik burda yazılanlardan daha fazlası... tabi önemli olan bu hali korumak, devam ettirmek... onun için de her iki tarafa da büyük (ama aslında küçük) sorumluluklar düşüyor, başta kesintisiz ve sağlıklı bir iletişim kurmak üzere...

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2008, 11:20:54 »

Kendi hayatlarındaki küçük mutlulukları farkedip onlarla teselli olmayı ve karşılığını ahirette almayı nasip etsin inşallah  [teşşkkür ederim tugra kardeş güzel cevap..amin diyelim.....bütün arkadaşlara ve tüm islam alemine hayırlı cumalar..

tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2008, 11:57:21 »

Alıntı

Keşke inanmak yetse aşka inansanne olur ki insanlar değişmedikten sonra elbette çok sevilebilir eşine çok değer verilebilir ama kaç yıl  Ney gerçekçi olmak lazım yani sözlerle çok şeyi savunabilirsin hatta hayatından örnekler verebilirsin ama kaç yıl ben bu sorunun cevabını istiyorum  Göz kırpan Maksimum 10 yıl sonra zaten farklı telaşların olacak çocukların olacak onların yetiştirme koşturmacası ve bizim bu yazı hikaye olacak Kahkaha
(Lütfen bağışlayın biraz fazla muhalefet gibi olabilirm ama hayatın gerçekleri bu özellikle kadınların en büyük hatası,  bu kadar duygusallık ve romantizim beklemek ve bunları bulamayınca hayal kırıklığına uğramak sonra hayat yarışında geri kalıyor kadın. Erkek fıtrat itibariyle daha güçlü ama kadın değil çok çabuk yıkılıyor. Ben sadece bu kadar hayal perest olunmasına karşıyım )
Alıntı
evet dostlar mesad'a katılıyorum, inanınca, isteyince ve Rabbiniz de lûtfedince oluyor.. üstelik burda yazılanlardan daha fazlası...
Abi bu sözünüzede sonuna kadar katılıyorum Rabbim lütfedince olur ama bence inasan kendini en zoru için yetiştirmeli ama en güzelini bulduğunda şükredebilmeli  Göz kırpan

Y a L N ı Z E F E
"Sefer Bizden Zafer ALLAH' dan"
Aktif Üye

“Ah Bine’l-Aşk ” -Ah aşka ulaşmak-

« Yanıtla #14 : 14 Kasım 2008, 19:04:44 »

yorumsuzz...istemesini iyi bilmek gerekli...ve daima halimize şükretmeli ki o aşk daim olsun.. o aşkın hakkını iki tarafta verebilmeli...güzel bir paylaşım Allah razı osun. Dua edelim inşaallah...hayırlı akşamalr...vesselam

~Kim Ölü Kim Diri , Kim Akıllı Kim Deli, En Şerefliniz En Takvalınızdır~
Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #15 : 18 Kasım 2008, 04:42:05 »

ALLAHU EKBER benim hislerimi anlatmış resmen Gülümseme
inşaAllah bana da saliha bir eş nasip olur ne kadar haketmesemde Üzgün
paylaşım için sağol ve gerçekten güzel yazı

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

kubragun1988
Yeni Üye

« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2008, 22:58:39 »

yazı çok güzel bir yazıydı aslında paylaşmayı pek düşünmüyordum . bu yazımı okumadan önce herkes lütfen maşallah çeksin .. benim annem ve babam yaklaşık 24 senelik evliler. görücü usulu evlenmişler ve zamanla birbirlerini çok sevmişler ki hala maşallah çok seviyorlar.. şu kadarını söyleyeyyim bu yazıdan daha fazlasını yaşıyorlar.. annem her zaman der ben belki böyle bir evliliği hak etmiyordum ama anne babamın hayır dularını aldım her zaman der.. hayat da hayal diye bir şey yok bence de sadece istemekle de olmuyor biraz da nasip ve kader meselesi diye düşünüyorum. annem babamın gözlerinin içine bakıp her şeyi anlayabiliyor. hatta o kdar ki düşündüğü şeyleri bile kafasından geçen her şeyi söylüyor.. kaç defa şahit olduk bu duruma . her geçen gün sevgileri artıyor.. hayatım boyunca hiç birbirlerine bagırdıklarını görmedim şahit olmadım .. kısacası böyle arkadaşlar dua edelim inş. Rabbim bize de hayırlı eşler nasip etsin . şunu da unuttmamak  gerek sadece tek taraflı degil. herşey karşılıklı.. tekrar maşallah çekelim lütfen... yani yok degil var böyle sevgiler.. Rabbim onlara hayırlı uzun beraber ömürler nasip etsin

vesselam...
Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2008, 23:07:51 »

maşallah  Gülümseme

mayat...
kubragun1988
Yeni Üye

« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2008, 23:37:51 »

teşekkür ederim Gülümseme maşallah için.....

vesselam...
nurseda
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 15 Aralık 2008, 17:04:57 »

müthiş   bir   yazı yüreğim   acıdı   okurken  imrendim   dua  edin  böyle   bir  aşka  hepimizin   ihtiyacı  var acaba  evli  olanlar tekrar   başa  dönüp  böyle  bir   aşk  yaşayabilirlermi

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2008, 17:13:01 »

inşaallah ALLAH BİZLEREDE NASİP ETSİN.ve aynı zamanda MAŞAALLAH.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2008, 19:50:19 »

maşallah kübracım,Rabbim daim etsin inş...

evet gerçekçi olmak lazım ama böyle eşlerin de henüz tükenmiş olduğunu düşünmüyorum. Belli bir şuurda yetişmiş gençler mutlaka var. semavi abinin de dediği gibi sorumluluklarımızı bilerek karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde neden olmasın ki... yürekten istemekten vazgeçmeyelim,Rabbimizin hazinesi geniş ve niyetimizi halis tutup Allah rızasından ayırmayalım inş

Rabbim cümlemize hayırlı eşler,ehlibeyt gibi yuvalar kurmayı nasip etsin inş
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2008, 03:21:09 »

Bilal gibi sevmeyi, Bilal gibi sevilmeyi istedik.
Bilal’i görünce, duyunca, hissedince hatırladık..
Ben eşimi seçtim dediğinde Hz. Hatice,
Etrafındaki karşı çıkışlara, kınamalara aldırmadan
Gözü kara değil, alnı ak cesaretini hissettik yüreğimizde..
Hak verdik, anladık, boyun eğdik , imrendik o muhabbete.

Bir Bilal olsaydı karşımıza çıkan,
Bakışı Muhammed… Duruşu Muhammed…
Bir Bilal olsaydı yaşadığımız,
Oturuşu Muhammed… Muhabbeti Muhammed..
Hz. Hatice’nin alnı ak cesaretini kuşanırdı tüm ümmet.

Bilal roman kahramanı.
Beyaz atlı prens gibi.
Ama bizde aşk beyaz atlı prens değildir.
Biz de aşkın tarifi Bilal’dir.
Ve insanın bir eşi olmalıdır,
Bilal gibi…

Aslında bunu bir konu olarak açmıştım.(http://www.hayatname.com/evlilik_oncesi_hayat/bizde_askin_tarifi_bilaldir-t6147.0.html)
Ancak bu yazıyı yazarken ki duygularım ve düşüncelerimle hem kübra kardeşimizin verdiği örnek(maşallah Gülümseme ), hem de paylaşım birbirini tamamladığı için burada bir kısmını yeniden paylaşmak istedim.
( Bilal şule yüksel şenler'in huzur sokağı adlı romanın kahramını)
Rabbim bize böyle evlilikler nasip etsin. Efendimizle ,en kıymetlisi Hz. Hatice'nin birbirlerine duydukları muhabbetle süslesin evliliklerimizi. (amin)

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2008, 04:17:15 »

bu yazıyı sabah bi daha okuyacağım.. o zaman ben de" insanın bir eşi olmalı" diyebilmeyi umuyorum...
 ama...
neyse sabah olsun...sonra.. Kahkaha Kahkaha

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
Y a L N ı Z E F E
"Sefer Bizden Zafer ALLAH' dan"
Aktif Üye

“Ah Bine’l-Aşk ” -Ah aşka ulaşmak-

« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2008, 21:19:35 »

Bilal gibi sevmeyi, Bilal gibi sevilmeyi istedik.
Bilal’i görünce, duyunca, hissedince hatırladık..
Ben eşimi seçtim dediğinde Hz. Hatice,
Etrafındaki karşı çıkışlara, kınamalara aldırmadan
Gözü kara değil, alnı ak cesaretini hissettik yüreğimizde..
Hak verdik, anladık, boyun eğdik , imrendik o muhabbete.

Bir Bilal olsaydı karşımıza çıkan,
Bakışı Muhammed… Duruşu Muhammed…
Bir Bilal olsaydı yaşadığımız,
Oturuşu Muhammed… Muhabbeti Muhammed..
Hz. Hatice’nin alnı ak cesaretini kuşanırdı tüm ümmet.

Bilal roman kahramanı.
Beyaz atlı prens gibi.
Ama bizde aşk beyaz atlı prens değildir.
Biz de aşkın tarifi Bilal’dir.
Ve insanın bir eşi olmalıdır,
Bilal gibi

maşallah inşallah. paylaşım için teşekkürler Allah razı olsu

~Kim Ölü Kim Diri , Kim Akıllı Kim Deli, En Şerefliniz En Takvalınızdır~
Sayfa: [1] 2
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  İnsanın Bir Eşi Olmalı « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: