Evlenmeden önce bu noktalara dikkat

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 10:06:16
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  Evlenmeden önce bu noktalara dikkat 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Evlenmeden önce bu noktalara dikkat  (Okunma Sayısı 629 defa)
erva
Aktif Üye
**

« : 15 Ocak 2009, 21:58:31 »

1. EvliliÄŸi aceleye getirmeyin
Evlilik, dizi filmlerdeki gibi pembe düş değildir. İki bilinmeyenli bir denklem gibidir. Bünyesinde birtakım problemler olacaktır. Evliliğe hazır olmadan evlenmeye kalkışmayın.

2. Deli gibi seviyorum
"Deli gibi sevmek" mutlu olmaya yetmez. Denklik de önemlidir. Sadece siz değil, aileniz de denk olmalı. Kültür seviyenizden dinî inançlarınıza kadar her şeyiniz. Birbirini "deli gibi severek" nikâh memurunun önüne koşan nice gençler, denk olmadıkları için üç gün sonra soluğu hakim karşısında almışlardır. Arabanızı da çok seversiniz ama benzin olmadan onu iterek ne kadar götürebilirsiniz?

3. Ailem beni anlamıyor
"Ailem beni anlamıyor" yerine onların da fikirlerine değer verin. Bütün anne-babalar, çocuklarının mutlu olmasını ister. Kesinlikle art niyet taşımazlar. Eğer itiraz ediyorlarsa mutlaka bir bildikleri vardır. "Çünkü gençlik damarı, akıldan ziyade hissiyatı dinler. His ve heves ise kördür, âkıbeti göremez." (Gerçi çocuklarının iyiliğini düşündüklerini sanarak kendi istedikleriyle evlendirmek isteyen aileler de vardır.)

4. Önce kendinizi tanıyın
Nasıl birisiniz? Sinirli, sakin, kıskanç, bunun gibi hangi huylarınız var? Evleneceğiniz aday nasıl olmalı ki, onunla anlaşabilesiniz? Önce kendinizi tanıyın.

5. Adayınızı iyi tanıyın
Kendinizi tanıdıktan sonra da adayınızı iyi tanıyın. Bunun için ailenizden yardım isteyin. Çünkü yıllarca flört ettikleri halde evlendikten sonra "seni tanıyamamışım" diyenlerin sayıları hayli kabarıktır.

6. Kendinizle barışık olun
Kendisiyle kavgalı olan, eşiyle de kavgalı olur. Şayet depresyondaysanız veya psikolojik başka bir rahatsızlığınız varsa tedavi olun. Tedavi olmadan asla evlenmeye yanaşmayın. Hem kendinizi hem de eşinizi bedbaht edersiniz.

7. Sakın yalan söylemeyin
Nikâh masasına kadar "evet", ondan sonra "her şey bitti" mantığıyla hareket etmeyin. "Nasıl olsa ben ona dediğimi yaptırırım." veya "onu değiştiririm" düşüncesiyle kendinizi kandırmayın. Çünkü sonradan hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.

8. Olgunlaşın
Evlilikte olgunluk çok önemlidir. Çocuk tabiatlı, en küçük şeyde küsen, alıngan, şımarık ve bir ailenin sıkıntısını göğüslemekten aciz insanlar, eşlerini mutlu edemedikleri gibi kendileri de mutlu olmazlar.

9. Maddiyata dikkat!
Aşırı derece maddiyata önem veren adaylardan uzak durun. Çünkü madde mutluluk değil, mutluluğa basamaktır.

10. Fazla beklentide olmayın
Evlilikten çok şey bekleyenler, mutsuz olurlar. Evlilik güzel şey! Fakat o güzelliğe ulaşmak emek ister, alın teri ve çaba ister. Bunu bilerek ve evlilikten olağanüstü mutluluk beklemeyerek evlenenler, daha çok mutlu olurlar.

11. Hayalperest olmayın
Realist davranın. Hayal ülkesinin bulutlarında gezenler, dünya gerçekleriyle yüzleşemezler. İlk gerçekle karşılaştıklarında kafalarını sert kayaya çarparlar.

Zaman
Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2009, 22:04:35 »

çok doÄŸru.. özellikle 2. ve 11. maddeler günümüzün en büyük hataları.. anlam veremiyorum .. bi insan bu konuda neden hayalperest olabilir  Kararsız  hayat önünde duruyor..

mayat...
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2009, 00:32:08 »

hepsi birbirinden önemli,güzel maddeler.. teşekkürler ervacım Göz kırpan
**sina**
**Architect**
Aktif Üye
*

« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2009, 00:38:02 »

Tüm maddelere katılıyorum..
İşte sağlam temeller üzerine inşa edilmeyen evliliklerin akibetleri hüsran oluyor...
Rabb'im hayırlısını versin..
Teşekkürler erva..
binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2009, 09:22:49 »

"Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yaraşır. Bu sonuncular, (iftiracıların) söylediklerinden çok uzaktırlar. Kendileri için bağışlanma ve güzel bir rızık vardır."
(Nur sûresi 26)
Biz nasılsak Rabbim öyle eşler nasip edecektir..
Nasıl bir eş istiyorsak biz de öyle olmalıyız..
zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2009, 20:03:14 »

Ä°stiÅŸare birçok kardeÅŸimizin bildiÄŸi dini bir nastır ancak uygulamaya gelince esas maksadından saptığı zamanlar oluyor malesef yakın zamanda sohbetinde bulunduÄŸum bir hocamız istiÅŸare konusunu iÅŸlerken sitemde bulunmuÅŸ ve şöyle demiÅŸti:insan çocuÄŸu doÄŸduÄŸu zaman koÅŸup geliyor hocam ismini koyuverin diye, ben söylemsemde her ihtimalde bir ismi olacak zaten ancak ne gariptir ki çocuÄŸunun ismini koymak için koÅŸup gelen kardeÅŸler bir gün boÅŸanma aÅŸamasına geldiklerinde hiç arayıp sormadan karar veriyorlar demiÅŸti. Konuyuda yaÅŸanmış bir latife ile bitirmiÅŸti. bir zaman bir kızı istemiÅŸler ailenin her ferdine akrabasına sordukları halde nedense kızcağıza sormayı lüzumlu görmemiÅŸler, sonradan vicdanlı birisi yahu birde hanım kızımıza soralım demiÅŸ acep fikri nedir? sorulunca kızcağız cevaben şöyle demiÅŸ: bu iÅŸe bende tamam diyorum problem yok fakat bir ÅŸartım var demiÅŸ, nedir o dediklerinde benim bir bayan çocukluk arkadaşım var onunla küçükken karar vermiÅŸtik evlendiÄŸimiz zaman aynı kocaya varacağız diye eÄŸer beni isteyen kiÅŸi arkadaşımıda alırsa kabul ederim demiÅŸ. sonuç olarak üç kiÅŸinin evliliÄŸi aynı anda gerçekleÅŸmiÅŸ..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2009, 12:18:31 »

Arabanızı da çok seversiniz ama benzin olmadan onu iterek ne kadar götürebilirsiniz?  Gülümseme

Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #7 : 23 Haziran 2009, 13:50:23 »

Alıntı
sonradan vicdanlı birisi yahu birde hanım kızımıza soralım demiş acep fikri nedir? sorulunca kızcağız cevaben şöyle demiş: bu işe bende tamam diyorum problem yok fakat bir şartım var demiş, nedir o dediklerinde benim bir bayan çocukluk arkadaşım var onunla küçükken karar vermiştik evlendiğimiz zaman aynı kocaya varacağız diye eğer beni isteyen kişi arkadaşımıda alırsa kabul ederim demiş. sonuç olarak üç kişinin evliliği aynı anda gerçekleşmiş..

derin bir arkadaşlıkmış..
kocasını arkadaşı ile paylaytığına göre..
sanırım çok nadir olur bu gibi evlilikler..
damat kardeşimize allah kolaylık versin Gülümseme..adaletli davranama sa vah haline.. Gülümseme
süleyman yorumunun birinci kısmı tamamda..
alıntı yaptığım ikinci kısmı neden yazdın anlayamadım. konu ile pek alaka kuramadım Gülümseme

zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 23 Haziran 2009, 14:12:35 »

Ahmet abi uzunca bir yazı zaten birde açıklamaya kalksam yaz yaz bitmez, siz de anlayamadıklarınızı anlayabileceÄŸini düşündüklerinize anlatırsınız inÅŸallah bir anlam veren çıkar..
mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #9 : 18 Ekim 2009, 11:55:53 »

11 maddede kısmen doğru aslında;ama bir nokta kaçırılıyor.
Fark ettiniz mi acaba."Samimiyet ve Niyet".
Her kes her noktada her şeyi söyleyebilir, yok böyle olsun yok bunu böyle yap, yok bu yanlış, yok bu eksik.
Tamam Ene bir vahidi kıyasidir ve herkes için bu kıyas farklı olabilir.
Uyarıları dikkate almayın demiyorum; ama sizi siz yapan kişiliğinizden de vaz geçmeyin.
Başkasının aklıyla da bu yolda yürünmemeli, bireyler kendi kararlarını önce kendi vermeli, sonra kararlarına riayet edecek doğruları aramalı, kuralları koymalı.
Bi de ben mi yanlış görüyorum acaba ince eleyip de sık dokuyan insanlar hayatta çoğu fırsatı kaçırıyorlar kararsızlıkları sayesinde.
Kısacası 2 kurala uymadı 5 kural bana göre değil yada 127 kuralın A bentinin 3 parafrafınada geçen kelimeye göre de yaşamalıyız diye düşünmek çok saçma. Dikkate alıp da yorum getirmek amenna; ama olduğu gibi almak ya da üzerinde çok ağır bir şekilde düşünmek, içinde bulunduğunuz; ama fark edemediniz doğruların kaçmasına sebebiyet verebilir.

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 18 Ekim 2009, 12:43:29 »

Alıntı
Kısacası 2 kurala uymadı 5 kural bana göre değil yada 127 kuralın A bentinin 3 parafrafınada geçen kelimeye göre de yaşamalıyız diye düşünmek çok saçma. Dikkate alıp da yorum getirmek amenna; ama olduğu gibi almak ya da üzerinde çok ağır bir şekilde düşünmek, içinde bulunduğunuz; ama fark edemediniz doğruların kaçmasına sebebiyet verebilir.

Gülümseme güzel bir tesbit..

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  Evlenmeden önce bu noktalara dikkat « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: