Evlenecek Müslüman Genç Kızın Şartları

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 10:37:39
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  Evlenecek Müslüman Genç Kızın Åžartları 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Evlenecek Müslüman Genç Kızın Åžartları  (Okunma Sayısı 1065 defa)
smeyra
Emektar
Aktif Üye

Kullar şükre, Allah (c.c) Hamde layıktır...

« : 26 Haziran 2008, 15:07:00 »

1. Bütün hal ve hareketlerimiz İslami olacak. Hayatımızı "ÅŸeytanın kanunlarına" göre, deÄŸil Allah'ın (cc) ahkamına göre düzenleyeceÄŸiz. Allah (cc) Ku'an'da; "Kim İslam'dan baÅŸka bir din ararsa, ondan bu din asla kabul edilmeyecektir. O, ahirette enbüyük zarara uÄŸrayanlardandır. " (Ali-İmran_85) Biz bunlardan olmayacağız.
    2. Ben, eÅŸya ve altın olarak size hiçbir ÅŸart koÅŸmuyorum. Çünkü benim için paranın hiçbir önemi yok ama geçimimiz için, namerte muhtaç olmamamız için ekonomik kazancınızı helal yoldan elde etmelisiniz. Bunun az olması, enlüks eÅŸyaları almamanız beni üzmez. Fakat siz de benden, her ÅŸeyini gösteriÅŸe dökmüş kızların götürdüğü çeyizi istemeyeceksiniz. Sizden odalar dolusu eÅŸya istemem, size de odalar dolusu eÅŸya getiremem. Zaruri olan eÅŸyalarımı getiririm. Zira Allah Resulü dünya malına hiç önem vermemiÅŸtir. Bir hadisi ÅŸerifleri şöyledir: "Ashabtan Abdullah bin Mesud diyor ki; Resulullah'ın yanına girdiÄŸimde bir hasır üzerinde durduÄŸunu ve üzerine uzandığı için hasırın vücudunda iz bıraktığını gördüm. Bunun üzerine dedim ki; Ya Rasulullah! Sizi hasırdan koruması için bir yaygı, döşek getirsek olmaz mı? O da bana şöyle buyurdu; "Benim dünya ile ne ilgim var? Benim dünya ile aramdaki ilgi; bir süvarinin gelip, bir aÄŸacın altında bir süre dinlendikten sonra, atına binip devam etmesidir. "Ve sonra şöyle dua etti; "Allah'ım Muhammed'in çoluk-çocuÄŸunun yetecek kadar eyle" dedi.
    3. Ben eÅŸyaya hizmet için yaratılmadım, eÅŸya bana hizmet etmelidir. O halde eÅŸyam ihtiyaç kadar olmalı, israf yapılmamalıdır. Zihnimdeki ve tatbikat planımdaki en uygun dekor, Resulullah'ın evinin dekorudur. Allahu Teala bir ayetinde; "Dünya hayatı bir oyundan ve oyalanmadan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Ahiret yurdu ise sakınacaklar için elbette daha hayırlıdır. Hala aklınız başınıza gelmeyecek mi?" (En'am-32) demiyor mu? MeÅŸhurdur, Hz. Ali'ye dünya nedir? diye sormuÅŸlar, demiÅŸ ki; " Sizi, Mevla'dan alıkoyan her ÅŸeydir. "
    Bizim evliliÄŸimiz de, bizi Mevla'dan uzaklaÅŸtırmaktan ziyade, Mevla'ya yaklaÅŸtırmalıdır.
    Aynen ÅŸu ÅŸiirin mısralarında anlatıldığı gibi. . . .
        Davayı kucaklayan körpe sarmaşıklarız,
        Hak yoluna baÅŸ koyan divane aşıklarız.
        Dizgin vurduk zamana, dursun çağın akışı,
        Ayrı bir zevk bu aÅŸkın, gönülleri yakışı. . .
    4. İslam'a göre gelin olmak ve İslam'a uygun düğün yapmak istiyorum. Allah rızası ve Peygamber Sünneti için evlendiÄŸimize göre en baÅŸta düğünümün ve gelinliÄŸimin buna uymasını isterim.
    5. İslam'dan taviz verirsem engellemenizi isterim. Onun için İslam'ı en iyi ÅŸekilde bilmeniz ve uygulamanız gerekir.
    6. Evlendikten sonra da çalışmalarıma devam etmek isterim. Günde en az üç saat Ku'ran öğretip, vaaz vereceÄŸim. Åžimdi yapmaya çaliÅŸtığım tebliÄŸ görevim, evlendikten sonra da devam etmeli. Allahu Teala, Ali-İmran suresnde mealen şöyle buyuruyor; "Sizden öyle bir cemaat bulunmalıdır ki; (onlar herkesi) hayra çağırsınlar. " Biz bu cemaatın insanı olmaya çalışmalıyız.
    7. EÅŸimden hiçbir yere gitmem, eÅŸimden de sadakat isterim. Gece 12'lere kadar kahvede, ÅŸurda-burda gezen bir eÅŸ düşünemiyorum. Siz öyle deÄŸilsinizdir de ben ÅŸartımı söylüyorum.
    8. Hatamın bana söylenmesini isterim. Benim hatam olursa, ki mutlaka olur, önce bana bildirmenizi, benden önce bir baÅŸkasının duymasını istemem.
    9. EÅŸit saygı isterim. Kendi aile efradınıza benim nasıl saygı göstermemi istiyorsanız, ben de sizden aynı saygıyı aileme göstermenizi isterim.
    10. Beni evim bir ilim yuvası olmalıdır. Her akÅŸam en az 1 saat fıkıh, tefsir ve dini kitaplardan ders yapmayı ve evde kim varsa onların da dersimize iÅŸtirak etmelerini saÄŸlamanızı isterim.
    11. EÅŸimin derdini benimle paylaÅŸmasını isterim. Onun her zaman can yoldaşı, dert ortağı olmak isterim.
    12. Sadece adelet isterim. Ne benim için aile efradını, ne de ailesi için benim tarafımı tutsun isterim. Haklı kimse doÄŸru söylemesini isterim.
    13. Elimden geleni en iyi ÅŸekilde yapmaya çalışırım. YemeÄŸimi, evimin iÅŸini elimden geldiÄŸince yapmaya çalışacağım, bu arada yaptığım küçük hataların büyümemesini, hatamın İslam'a uygun ÅŸekilde söylenmesini isterim.
    14. Helal-haram çizgisine dikkat edilsin isterim. Mahremimden baÅŸkasının yanına çıkıp oturmam. Aynı hassasiyeti eÅŸimden de beklerim.
    15. Kılık-kıyafette de İslam'a riayet edilsin isterim. EÅŸimin sakallı olmasını isterim.
    16. Evimizin rızkını helal yoldan saÄŸlamasını ister, bir sıkıntı ve darlık çekersek Allah için sabreder, bu konuda problem çıkarmam. Ama paramız varken de maÄŸdur edilmek istemem, bu iyi niyetimin suistimal edilmesine müsaade etmem.
    17. Saygım size baÄŸlıdır. Namaz ve Allah'ın farz kıldığı emirlerden taviz verirseniz size olan saygım azalır. Saygın biri olmak istiyorsanız, buna dikkat etmelisiniz.
    18. Hayatımı Allah'ın dinine adadım. Sizin de böyle biri olmanızı isterim. Bu uÄŸurda uÄŸrayacagımız hakaret, kötüleme, ayıplama, iÅŸkence, zulüm ve hatta cezaevi bile hadiselere sabretmeyi ve birbirimize sabrı tavsiye edip destekçi olmayı isterim.
    Allah'ın Resulü'nün ve Ashabı'nın çektiÄŸi çileler malumdur. . . Bir örnek verecek olursak, "Sahabe artık zulüm ve iÅŸkenceden usanıyor ve Resulullah'a gelerek, müşriklere beddua etmesini istiyor. Resulullah;'Sizden önceki Müslümanların vücutları kemiklerine varıncaya kadar demir taraklarla taranarak elleri koparılırdı. Bu onları, dinlerinden vazgeçiremedi. BaÅŸları, saç ayrımından testere ile ikiye biçildi. Onlar yine dinlerinden vazgeçmediler. 'diyeonları teskin etti. İşte biz de birbirimize destek olacak, davamız için yapılan her türlü zulme beraber göğüs gereceÄŸiz.
    19. Bana eÅŸ olmanızdan ziyade, hocam olmanızı isterim. Birbirimizi tamamlamayı ve eksiksiz bir İslam yaÅŸantısı sergilemeyi arzu ediyorum.
    20. Her ÅŸeyin tatlılıkla olmasını isterim. Olayların büyütülüp dışa yansımasından ziyade, kendi içimizde anlaÅŸma yoluyla halletmeliyiz.
    21. Her ÅŸeyi Allah yoluna tercih etmeliyiz. İslami çalışmalarınız için, davamıza hizmet için. Allah yolunda yarışmak için, beni ve eÄŸer olursa çocuklarımızı engel görmemenizi ister, bizleri Allah'a emanet ederek mücadeleye koÅŸmanızı isterim.
    Allahu Teala bir ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor:<De ki:EÄŸer babalarınız, oÄŸullarınız, kardeÅŸleriniz, eÅŸleriniz, kabileniz, elinize geçirdiÄŸiniz mallar, durgun gitmesinden korktuÄŸunuz ticaret, hoÅŸunuza gitmekte olan evler, size Allah'tan, O'nun peygamberinden ve onun yolundan(cihaddan)daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleye durun. Allah fasıklar güruhunu hidayete erdirmez. >(Tevbe-24). Bu ayetin muhatabı olmalıyız.
    22. Mihir olarak ilmimi tamamlamama yardım etmenizi ve aldığım ilmi anlatmama izin vermenizi istiyorum. Bir de mümkünse, evlendikten sonra ilk hac zamanı hacca gitmeyi mihir olarak sizden talep ediyorum.

ALINTI

Bu sitede hayat var...
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2008, 16:05:18 »

çok güzel tam benlik Gülümseme

smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 26 Haziran 2008, 16:08:28 »

güzel dimi Gülümseme
hoÅŸuma gitti bende ekledim.

Bu sitede hayat var...
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2008, 16:12:12 »

evet çok güzel... tam benim şartlar Kahkaha

Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2008, 17:57:20 »

Allahu ekber
ne güzel istekler bunlar
inşaAllah bu istekeleri kağıt üstünde değil de fiilen gösteren bir eş nasip olur size
evleneceÄŸiniz kiÅŸiye mutlaka okutun bunu arkadaÅŸlar
paylaşım için sağol

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2008, 18:53:40 »

Kadın, ya malı için veya güzelliği için, yahut da dindarlığı için alınır. Siz dindar olanını alın! Malı için alan malına kavuşamaz, yalnız güzelliği için alan, güzelliğinden mahrum kalır. [Müslim]
Bu hadisi ÅŸerife uygun bir eÅŸ galiba...
Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin !!!

arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2008, 18:57:52 »

AMİN İŞALLAH...ALLAH HERKESİN GONLUNE GÖRE BİR EŞ NASİP ETSİN
smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 26 Haziran 2008, 19:58:09 »

amiinn...

Bu sitede hayat var...
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2008, 22:36:14 »

bkz avatarım.. Göz kırpan Kahkaha Kahkaha

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
V3NÜ5
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2008, 18:04:15 »

çok güzelmişş bu kızz Sırıtan Sırıtan Sırıtan
yaskır
Aktif Üye
*

« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2008, 15:01:29 »

bacım cok güzel yazmışsın allah nasip etsin tüm müslümanlara artık öyle bir devirdeyizki kız ailesi ilk etapta derki evi varmı yada arabası ve iş yeri gibi sorular ama senin dediğin gibi dini ne kadar müslüman herkes müslümandır amenna birşey dediğimiz yok ama o iman insanı namaza dahi götürmüyorsa ne kıymeti varki ve en önemli bir unsur merhamet
smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2008, 21:42:12 »

doğru söylediniz efendim..
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..

Bu sitede hayat var...
Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2008, 21:52:39 »

amin Gülümseme

mayat...
gül bahçesindeyim
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2008, 22:10:52 »

amin kuyruÄŸuna bende gireyim

AMİN

Gülümseme
_FaTmA_
Tez Gel Mutluluk Tez Gel....
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 20 Temmuz 2008, 12:40:29 »

amin ....... Allah rizasi icin öne sürülen sartlar; tek kelimeyle mükkemmel !!!! Rabbim, O'nun rizasini gözeteni bos cevirmez ....
harika bir paylasim tskler emegine ....

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
MissU4ea
Aktif Üye
*

Gerçek bana bir adım daha yaklaş...yaklaş..yaklaşş

« Yanıtla #15 : 27 Temmuz 2008, 05:48:21 »

amin

Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır.
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 20 AÄŸustos 2008, 18:05:30 »

bunların hepsi kağıt üzerinde iyi ama zaten bir kızla evlenmek isteyen bir erkek bunların hepsine hemen amenna diyecektir ve kızı bu şekilde kandırmak isteyecektir.
benden size tavsiyeler abiniz olarak
1.madde tanıştığınız erkekle camiye gidin çaktırmadan namazını izleyin.namazı rasulullahın namazına uygunsa bu maddeyi % 50 geçmiş sayılır.Ki bu şekilde 2 rekatlık bir namaz en az 4 dakika sürmelidir.
3.madde erkek eğer zırt pırt cep telefonu değişiyorsa o eşyanın kuludur.hele de saçı ve kotu moda adı altında girilen o palyoça kılığındaysa tümden gitmiş.
4.madde islamda gelinlik diye birşey yok.sadece günlük kıyafetlerin en temiz ve en yenisi giyilir.yeni ve biraz daha güzel bir günlük kıyafet de giyebilirsiniz.bunu önce kendi anne ve babanızla konuşmalı ve onları ikna etmelisiniz.tabi tüm maddeler için önce anne baba ile görüşmek gerek.çünkü gelenek ve görenek adı altında bir düğünü islami bir düğün olmaktan en çok uzaklaştıranlar onlar.ayrıca müzik ve kilise müziği ile dans da olmamalı Gülümseme
5.madde korkmayın islamdan her taviz veriÅŸinizde eÅŸiniz sizi mutlaka uyaracktır.tabii onun islamdan tek anladığı  kadının kocasına kul ve köle olmasıdır. Gülümseme
6.madde mustakbel kocanız düzenli sohbetlere gitmiyorsa işiniz iş.evden çıkmanıza izin verirse şanslısınız.ha unutmadan bir cemaate bağlıysa o cemaatin müstakbel eşinizle akraba olmayan kadın üyeleri ile mutlaka tanışın ve kocalarının kadına bakışlarını mutlaka öğrenin.
7.madde tuttğu takım hakkında son maçın yorumalrını sorun.en ince ayrıntısına kadar anlatıyorsa gözünüz aydın nur topu gibi bir gececi koca adayınız var demektir. Gülümseme diğer ilim sohmet vs maddeleri de ondan beklemeyin.
8. madde sizin yanınızda başkasının dedikodusunu yapıyorsa başkasının yanında da mutlaka sizin dedikodunuzu yapacaktır.
9.madde ailecek birkaç yemek mutlaka yiyin.yemek sırasında tüm ailenin hal ve tavırlarına dikkat edin .mesala tuzu alıp aldığı yere geri mi koyuyor yoksa başkasının ulaşamayacağı yere mi koyuyor.yemekten sonra annesine teşekkür ediyor mu? annesi bu teşekkürü doğal mı karşılıyor yoksa şaşırıyor mu?felan
10.madde fıkıhtan bazı sorular sorun biliyorsa zaten ilim tedris ediyor demektir.bilmiyorsa  avucunuzu yalayın ve 7.maddeyi okuyun Gülümseme
11.madde nişanlılık süresince sizinle dertleşiyorsa bu tamamdır.
12. madde bu imkansız çünkü bir kız her zaman kendisinin haklı olduğuna inanır ve kocasından bunu tasdik etmesini ister Gülümseme olmazsa küser Gülümseme
17.madde namazın terkini ashab zaten küfür olarak görmüşler.dolayısı ile kadın namaz kılıyor fakat erkek kılmıyorsa o nikah zaten düşmüş olabilir.Allah korusun
19.madde kardeşlerine abilik değil de arkadaşlık yapıyorsa size de kocalık değil eşlik yapacaktır.öğrenmenin yolu ,gözleyin ve kardeşlerinin hangi okulun kaçıncı sınıfına gittiklerini ve arkadaşlarının adını sorun biliyorsa %50 Gülümseme şansınız var.
22 .madde çoğu erkek ve kadın mihrin ne olduğunu bile bilmez
neyse Allah yardımcınız olsun.
buarada dikkat edin elindeki çikolata sakız vs ambalaj kağıtlarını ne yapıyor yere mi atıyor çöpe mi? bu tip ayrıntılar gerçekten önemli .bu arada bu yazıyı okuyan erkekler bu yöntemle boşuna bakmayın çünkü en başta yazdıklarım geçerli.
smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 22 AÄŸustos 2008, 16:58:22 »

tavsiyeleriniz için teşekkürler.. Kahkaha
bu arada maddelerin bazıları neden yok?

Bu sitede hayat var...
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 22 AÄŸustos 2008, 17:02:45 »

onlara diyecek bir şey bulamamışımdır.aklıma gelmişken şu helal ve geçinebilecek kadar kazançla ilgili maddeler için de şunu söyleyim:müstakbel koca adayınız yaz aylarında eğer bir iş bulup çalışmıyor ya da bulduğu işleri karizmasına ykırı bulup burun kıvırıyorsa ondan ümidinizi %75 oranında kesin.
smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 22 AÄŸustos 2008, 17:06:09 »

saÄŸolun maddelerin çoÄŸu doÄŸru  tespitler teÅŸekkürler

Bu sitede hayat var...
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 22 AÄŸustos 2008, 17:31:07 »

ben teşekkür ederim inşaallah faydamız dokunur.
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 13 Eylül 2008, 12:15:59 »

şunu buldum buraya ekleyeyim dedim senedi yok ama sonuçta hadis değil sadece kıssa ve islama aykırı husular içermiyor

Dua semadan gelecek olan belaları hafifletir. Veya onları kaldırır. Duanın en başta gelen kabül şartı da: HELAL YEMEKTİR.

Bundan dolayı asr-ı saadette kadın kocasını iÅŸe gönderirken: Kocacığım Allahtan kork ve helal kazanç elde et. Zira biz dünyada açlığa sabredebiliriz ama ahirette ateÅŸe sabredemeyiz, dayanamayız, tahammül gösteremeyiz. Kocası iÅŸten dönünce kadın ona iki soru sorardı:

Bugün Kur’an’dan ne kadar ayet indi;

Yine bu gün Rasulullah’ın hadislerinden kaç tane ezberledin.
smeyra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #22 : 15 Eylül 2008, 13:51:01 »

Gülümseme

Bu sitede hayat var...
cicekcik
Yeni Üye

« Yanıtla #23 : 13 Mart 2009, 19:21:59 »

paylasim icin tesekkur ederim ama alinti olan yazilarin nerden oldugunuda eklerseniz cok guzel olur...

birde hac mehir olarak istenmez ...sartlarini toplayan herkese zaten farz olan bir ibadettir...mehir ise kadinin faydalanacagi ve onun mulkune gececek bir mal olmalidir fakat hacda mulk edindirme yok... bu konuda islam hukukunu okuyarak bilgi alabilirsiniz...
osmansahin
..::Osman Åžahin::..
Aktif Üye
**

İlla Edep İlla Edep....

« Yanıtla #24 : 18 Mart 2011, 21:07:17 »

bu maddeler ne güzel yaw herbirinden bal damlıyor Gülümseme)) İnşaallah bu yönde bir eş nasip olur bizlere ve o eşide hakedecek insan olmamızı nasip eder Yaradan bizede...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Evlilik Öncesi Hayat  |  Evlenecek Müslüman Genç Kızın Åžartları « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: