Dekorasyon Zerafetle Buluşunca!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 12:56:48
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Ev ve Dekorasyon  |  Dekorasyon Zerafetle BuluÅŸunca! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Dekorasyon Zerafetle BuluÅŸunca!  (Okunma Sayısı 1416 defa)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« : 09 Aralık 2009, 19:34:38 »

Dekorasyon Zerafetle BuluÅŸunca!

1)Sehpa örtüsü:Kolayca parça kumaÅŸlardan temin edeceÄŸiniz parlak ya da mat altigen kesilmiÅŸ bir ketenin kenarına süslü, kalınca bir ÅŸerit geçirerek ve köşelerine püskül takarak  şık bir sehpa örtüsü edinebilirsiniz.

2)Tablonuza  şık bir görüntü vermek için;Tablonuza renkli, arkası düz yapışmaya uygun taÅŸ veya pulları silikonla yapıştırararak tablonuza yeni ve şık bir görüntü kazandırabilrsiniz.

3)Çiçek Sepeti: Kenarda duran, kare şeklindeki dantelinizi güzel bir çiçek sepeti haline getirebilirsiniz. Nasıl mı?
-Beyaz renkli mobilya tutkalını bir miktar suyla karıştırarak boza kıvamına getirin,
-Dantelinizi bu karışıma batırıp ütüleyin,
-Resimdeki gibi, dantelin köşelerinden tutturucak kadar dikerek sepet şeklini verin.
-Köşelerini kurdeleyle süsleyip uygun renkteki çiçekleri içine yerleştirerek estetik bir çiçek sepeti elde edebilirsiniz.

Not:Dantelimizi sertleÅŸtirip düzgün ÅŸekil vermek için verdiÄŸimiz tarif, normal ütü kolalarına göre çok  daha iyi bir sonuç veriyor, daha iyi sertleÅŸtiriyor, kolayca ÅŸekil verilebiliyor.

4)Mumluklar: Küçük kumaş parçalarını mumunuzun ölçüsüne göre ya da bizim yaptığımız gibi daha kısa kesip, silikonla muma yapıştırarak dekoratif mumlar edinebilirsiniz. Biz boncuklu kumaş kullanmayı tercih ettik…

5)Manzara Köşesi: Sevdiğiniz bir manzara resmini, kenarlarına ince tahta çıtalar koyduğunuz bir kumasın üzerine yapıştırıp, perde ve tül parçalarını kullanarak çerçevenin kenarına perde ve tül görüntüsü vererek pencereden bakarken gördüğünüz bir manazara görüntüsü verebilir, estetik bir köşe edinebilirsiniz.

Saliha IÅžIK
http://myakwa.wordpress.com/evimiz/dekorasyon-fikirleri/

mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2009, 07:00:48 »

Yok yaa! Ben böyle şeyleri hiç sevmiyorum... Benim dekarasyonum da.

Bilyeler. (60-70 tane; ama her sene 5-10 tane alınabilir, çünkü kırılıyor ve kayboluyor) Oyuncaklar. (mümkünse eskimeyen ve kırılmayan tipler) Eski gaz lambaları. (2 tane yeter) Nargileler. (1 tane yeter) Maket uçak ve helikoterler var. (Uzaktan kumandalı helikopter 2 tane ve model jetler 1,2 tane) Bi de güzel bir taplo. (Ya kendin yapacaksın, ya da çok sevdiğin bir tane olacak) Akvaryum (orta büyüklükte; ama içine çiklek koyarım heralde bir daha balık alırsam, japon balıkları çooook sevimli olsa da suyu fazla kirletiyor, lepisdesler çok çabuk ölüyor) Ve Evin içine raylar döşeyeceğim inşallah nasip olursa (2 tane lokamatif, mutfak ile odalar arasına) III ne kaldı. Eşya mı? İşte onlardan almıyacam... 2 çekyat bilemedin 3 hadi 4 ve şişme koltuklar. Gülümseme
tabiki de kütüphane (Ama iki tane en az, bir tanesine okumadıklarımı koyacağım, bir tanesine de okuduklarımı)

Evde bi kere az sayıda bardak olacak. Az sayıda tabak. Az sayıda yiyecek..

Ve malesef bilgisayar masasına benzer bi şey olmak zorunda...
Bu arada PERDE'yi hiç sevmiyorum, bu yarı otomatik perdeler var yaaa, eve güneşin girmesini engelleyenler, açılı duran ipi olan perdeler... Camı onlar kapatsın...

Evin boyası ÅŸimdi de, yok yaa boya moya olmasın; ama her yerde beyaz okul tahtaları olsun...  Canım sıkıldıkca karalayım veya notlar alayım kalemlerle ve sileyim tekrardan...

HALI önemli, 3 tane gerekir. Ve birazcık minder falan.. Hani yer sofrası için veya yerde oturup da sohbet etmek için...
(Ama kafamda bir tane halı deseni var ondan istiyorum)

Duvarda bi de saat, ama o da oldukca basit görünümlü bi şey... Arasıra şaşırmalı ki hatta sohbeti olsun...

Ve biraz gizli ışıklar... Hani mutfakta falan oluyor ya ipini çekine yanan... Onlardan... Ama evin içinde farklı farklı yerlerde... Gizli tabiki de... Orada ışık olduğu kimsenin aklına gelmeyek. Paaaat! Bi bakmışsın yanıyor elektrik gittiğinde falan...
Gülümseme

Kuş olur mu evimde bilmiyorum, çok seviyorum muhabbet kuşlarını, hatta arkadaşım ibrahimin Boncuk diye bir kuşu var allah nazardan saklasın, önüne bir tane top koyuyorsun kovalıyor, çemberinden çıkarıyor, seninle oynuyor ama etrafı çok kirletiyor...
Biraz dışarıdan sevmek daha güzel yani... Dil çıkaran

Başka başka diyorum da hana ne olsun... Hııı unutuyordum açılıp kapanan masalardan en az 3-4 tane olsun... Gülümseme)

Bu konu bura ile alakalı mıydı bilmiyorum, ama madem bunları yazdım bu ev kaç metre kare olabilir en az sizce?
??
??

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2009, 10:40:55 »

Alıntı
Yok yaa! Ben böyle şeyleri hiç sevmiyorum... Benim dekarasyonum da.
tabii sevmeyebilirsin mert,doğaldır bu gibi şeyleri genelde bayanlar sever.zevkler ve renkler tartışılmaz.
senin isteklerinde baya ilginç geldi bana.

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Ev ve Dekorasyon  |  Dekorasyon Zerafetle BuluÅŸunca! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: