Borsa Nasıl Çalışır? - Kıssadan Hisse !

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 13:01:59
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Ekonomi & İktisat  |  Borsa Nasıl Çalışır? - Kıssadan Hisse ! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Borsa Nasıl Çalışır? - Kıssadan Hisse !  (Okunma Sayısı 1175 defa)
Gksl
Emektar
Aktif Üye
*

« : 29 Åžubat 2008, 12:55:33 »

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiÅŸÅŸ ve tanesi 10 $'dan maymun alacağını söylemiÅŸ. Köyde çok maymun olduÄŸu için köylüler sevinçle ormana koÅŸup maymunları yakalamaya  baÅŸlamışlar. Adam,binlerce maymunu 10'$ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaÅŸmış.Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceÄŸini söylemiÅŸ.

Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.Bir süre sonra adam da fiyatı 25 $'a çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı ,maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.

Bunun üzerine adam fiyatı 50 $'a çıkardığını,ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini,yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; "Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35'$ dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $ dan satarsınız."

Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar, sonra  ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış. Åžimdi borsanın nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olmuÅŸsunuzdur.

Yabancı sermayenin borsada cirit atmasından memnun olan arkadaşlara hitaben...

Bir metre iş yapmayı bir kilometre söz söylemeye tercih ederim..
ÅŸiÅŸa
Emektar
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 01 Mart 2008, 14:39:13 »

Kahkahaçok güzel teÅŸekkürler,bilgilendirme için Göz kırpan

Hayatname.com | Bu sitede "hayat" var...
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2008, 22:35:36 »

çok güzel...çok..12 den vuran bir hikaye olmuş.. Gülümseme cuk oturmuş.. Göz kırpan Kahkaha Kahkaha

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2008, 22:41:43 »

hiç bu kadar güzel anlatılamazdı teşekkür ederim GülümsemeGülümsemeGülümseme

Gençlerin önünü açmak lazım...
Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2008, 00:22:11 »

çok güzel  Kahkaha

mayat...
V3NÜ5
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2008, 10:35:51 »

süperrr Kahkaha
köylülerde pek safmış canm Göz kırpan
gül bahçesindeyim
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2008, 10:43:33 »

Kahkaha Kahkaha Kahkaha borsa en güzel böyle anlatılabilirdi herhalde Sırıtan
sobe
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 13 Mart 2009, 01:13:02 »

insanin aklinda kalacak  sekilde ve kissadan hisse cikarailacak sekilde anlatmisssiniz paylasiniz icin tsk ler Gülümseme 

Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #8 : 13 Mart 2009, 01:56:31 »

süper bir hikayede... Kahkaha  ÅŸimdi anadolu aslnaları diye tabir edilen bazı firmalarda borsaya girdi. helali haramını tartışıyor bazıları.
sizce borsa helalmi harammı?

Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #9 : 13 Mart 2009, 22:57:36 »

Borsanın çalışma şeklini hikaye olarak değilde birde gerçek kaynaklara dayanarakk anlatırsanız daha güzel olur. Şahsen ben bu hikayeyle borsanın arasında pek bi alaka kuramadım. Yahu bizler üniversite öğrencisiyiz, hala bizlere hikayelerle birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz. Varsa kaynaklar gerçekte borsa nasıl çalışır bide onu anlatın Göz kırpan

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
seyyide ferda
krakeer
Aktif Üye
*

o<-<

« Yanıtla #10 : 14 Mart 2009, 00:07:23 »

insanların dini, bilimi, felsefesi hikaye olmuş..
 doÄŸrusunu sen anlat da dinleyim malcomx
bu hikayede borsayla çelişen şey ne?
Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #11 : 14 Mart 2009, 00:37:46 »

Ben ben biliyorum veya anlatayım demedim. Anlamadım bu nasıl borsayı anlatmaktır. Bu aynı nasreddin hoca nın şeytanın cehennemde nasıl yanacağını adamın kafasına toprak vurarak anlatmasına benziyor. E madem sende topraktan yaratıldın bu toprak senin canını acıttı şeytanda ateşten ama cehennemde böyle yanacak. Tatmin etmiyor yani bu tür hikayeler. Bana gerçek olarak borsa nasıl çalışır o anlatılsın. Ben de bilimiyorum. Daha sonra birisi bana sorduğu zaman bu hikaye yi değilde reel birşekilde ve insanların daha iyi anlayacağı şekilde anlatayım. Bu hikayeleri anca lise seviyesindeki gençleri anlatarak onları tatmin edebilirsiniz. Ama artık hayatı toz pembe değilde birşeylerin farkına varan insanlara daha gerçekçi anlatımlarla yaklaşın lütfenn Ney

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
seyyide ferda
krakeer
Aktif Üye
*

o<-<

« Yanıtla #12 : 14 Mart 2009, 02:54:10 »

bu tür hikayeler, ekonomiyi terimleriyle bilmeyen, özel olarak ilgisi olmayan insanlara anlatmak, ve de ilgilenenlerin konuyu daha iyi anlaması için güzel bi araç.Burada herkesin anlayacağı dilden bi format çizilmiÅŸ.  Bunun nesi yanlış?
Üniversitede, ilgili dergi ve makalelerde hikaye anlatılmaz. bilim ve bilimin menkıbesinin (avam bilimi) yerleri ayrı. İkisini karıştımamak ve çeliştirmemek lazım.her ikisinin de yeri belli, hitap ettiği kesim belli, hangisini istersen onun kürsüsünün önüne gidersin. Hocasına sorduğunda hikaye anlatırsa; ki anlatmaz. O zaman kızılır.. Gülümseme
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Ekonomi & İktisat  |  Borsa Nasıl Çalışır? - Kıssadan Hisse ! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: