Yorgunluğa Birebir Etki ; Nar Suyu

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 12:54:57
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  DoÄŸal Beslenme  |  YorgunluÄŸa Birebir Etki ; Nar Suyu 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: YorgunluÄŸa Birebir Etki ; Nar Suyu  (Okunma Sayısı 559 defa)
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 29 Haziran 2009, 13:29:46 »

Bahar yorgunluğundan mı şikayetçisiniz? Peki nasıl atarsınız bu yorgunluğu üzerinizden? Bu öneriler size...
Sunpride Sağlıklı Yaşam Danışmanı Berrin Yiğit, "Bahar yorgunluğuna karşı doğru beslenilmeli. Bu yorgunluğa karşı özellikle nar, ananas, domates ve üzüm sularını tavsiye ediyorum" dedi.

Küreselleşmenin etkisiyle yaşanan sıcaklık farkları, insanları olumsuz yönde etkileyerek, başta yorgunluk ve halsizlik şikâyetlerini arttırdı. Konu ile ilgili açıklama yapan Yiğit, insanlar üzerinde etkili olan yorgunluk ve halsizlik şikâyetlerine karşı şu tavsiyelerde bulundu:

* Öğün atlamayın, her 3–4 saatte bir, yiyin.

* Baharatlı ya da yağlı besinler mide yanmasına neden olabilir,kaçının.

* Uzun süreli zindelik hissi için güne tam tahıl ürünleri ve meyve gibi yağ oranı düşük, lif oranı yüksek bir kahvaltıyla başlayın. Ekmek, mısır gevreği gibi karbonhidratlar serotonin hormonunun salgılanmasına neden olarak rahatlatıcı görev görürler. Sabah enerjisini artırmak için kahvaltınıza mutlaka meyve sularını ekleyin. Bazı meyve suları sabah saatlerinde mide asitliğini değiştirerek yanmalara neden olabilir. Meyve seçimi bu konuda önemlidir, ananas, elma ve üzüm doğru alternatiflerdendir.

* Karbonhidrat oranı düşük beslenme alışkanlığı halsizliğe neden olur. Mutlaka her öğünde sebze, meyve ve tahıl tüketmeye özen gösterin. Sebze sevmeyenler için domates suyu içmek alternatif olabilir. Domates suyu ile kan dolaşımınızı hızlandırarak, düşen enerjinizi yükseltebilirsiniz.

* Gün içinde tatlı krizleri yaşıyor, saldırırcasına yiyor ve akabinde yine uyku hali çöküyorsa glisemik indeksi düşük meyve suyu karışımları hazırlayın. Örneğin meyve suyu içine yağsız süt veya yoğurt ekleyip, öğütülmüş keten tohumu veya kıyılmış bademle zenginleştirip tarçınla tatlandırabilirsiniz. Bunun için en uygun meyve suları nar, şeftali, çilek, ananas, kivi, böğürtlengillerdir.

* Basit şeker oranı yüksek besinler, kafein oranı çok yüksek olan içecekler den uzak durun. Bunlar günün ilerleyen saatlerinde sersemlik hissi yaratabilir.

* Yatmadan önce hafif şeyler yiyin.

* Öğününüzün temelini makarna, tatlı ,patates kızartması gibi kan şekerinde anormal dengesizliklere yol açan besinler oluşturuyorsa bu uyku haline yol açabilir.

* Alkol tüketmemeye özen gösterin. Merkezi sinir sistemini baskılayan alkol bir kaç saat sonra aşırı yorgunluğa yol açar.

kaf-i.sabah
Aktif Üye
**

"GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ,GÜNEŞLİ GÜNLER ;) "

« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2009, 13:54:42 »

iyi hoş da acı oluyor bea Gülümseme

KORKARAK YAŞIYORSAN YALNIZCA HAYATI SEYREDERSİN!
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2009, 13:58:36 »

yalnız resimdeki narlar ve nar suyu çok iştah açıcı görünüyor.

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2009, 14:11:19 »

nar suyu mu acı Gülümseme

ben çok seviyorum nar suyunu ama bana acı gelmiyor Gülümseme

kaf-i.sabah
Aktif Üye
**

"GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ,GÜNEŞLİ GÜNLER ;) "

« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2009, 14:12:29 »

yani tam suyunu içtim denemez sodasını içtim ama Kahkaha

KORKARAK YAŞIYORSAN YALNIZCA HAYATI SEYREDERSİN!
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2009, 14:13:47 »

hee, sodasını bilemem Kahkaha

suyu tatlı ama Gülümseme

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  DoÄŸal Beslenme  |  YorgunluÄŸa Birebir Etki ; Nar Suyu « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: