sizce Dersane !?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 11:24:35
78912 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Dershane Hayatı  |  sizce Dersane !? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: sizce Dersane !?  (Okunma Sayısı 1450 defa)
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« : 06 Mart 2009, 20:43:06 »

dersane nası bi yer . onun hakkındaki düşünceleriniz neler.?

Sizce dersane ...?
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #1 : 06 Mart 2009, 21:14:10 »

artık derneye gitmeden olmuyor sanırım...

ilkokul dörde giden oğlum dersanede seviye tespit sınavına katıdı geçen hafta sonu. mesaj çekdiler erken kayıt yaptırın avantajlı çıkın diye.
eğer dersane gerçekten öğrenciye yardımcı oluyor eksik derslerini tamamlıyorsa gitmek gerekir.bencede faydalı oluyorlar.
dersanelerde büyük bir sektör oldu bu arada..

Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 06 Mart 2009, 21:17:21 »

evt özellikle bu sbs çkınca büyük ilgi topladı. önceden yani oks wrkn sadece 8. snfta gnderiyolardı smdi ise 6 ,7 ve 8. snfta gnderiyolar. Göz kırpan
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #3 : 06 Mart 2009, 22:10:46 »

türkiyede en çok para dönen yerler
öğrenciye müşteri gözüyle bakılan yerlerden ne beklenir ki
ilimmiş pehhh Kararsız
özellikle günümüzde bence dershane gereksiz
kaynak bol, döküman bol ve bnlara ulaşmak da kolay

iş çalışmakta, çalışmakta, çalışmakta..
faydasını gören mutlaka var ama istisnai durumlar bu eleştriden muaf tabi

Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #4 : 06 Mart 2009, 23:46:10 »

Konya da tanıdık bi abinin 7. sınafa giden çocuğuyla konuşuyorduk. Dersaneye gitmiyordu çocuk ama sınavlara hazırlanıyordu. Babasının hali vaktide baya yerindeydi. Ben sordum bak babanın parası var seni dersaneye gönderecek güçte neden dersaneye gitmiyorsun.: Verdiği cevap aynen şu:
--- Ben gerizekalı mıyım ki abi dersaneye gideyim.
Artık orda kelimeler tükenmişti. Belki yanlış ama bu cümle çok şey anlatıyor. Gülümseme Göz kırpan

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 06 Mart 2009, 23:49:43 »

neden öss de 1.2,3,.............................................vs.dersaneye gidenlerden çıkıyor..dereceye girenler gerizekalımı?

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 06 Mart 2009, 23:54:48 »

Bence bu bir psikolji işi. Eğer adam zekiyse dersaneye hiç gerek yok. Bak benim kuzenim hayatında hiç dersaneye gitmedi. Türkiye çapında dereceye girerek ODTÜ bilgisayar mühendisliğine girdi. Ama disiplinli bir şekilde çalıştı. ODTÜ yü de 2. likle bitirdi. Ama 3. sınıfta sabancıdan teklif alarak işe başladı.

Ama önem vermek istediğim nokta disiplinli çalışmak. Bende ilk girişimde dersaneye gitmiştim. Ama sadece gırgır muhabbetle geçti. Ama kazandığım sene dersaneye gitmedim ve kendim çalıştım. Ama bende disiplinli bir şekilde. Hiç dersane falan da aramadım yani. Bence de bu kişiden kişiye değişiyor.

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 07 Mart 2009, 00:11:06 »

disiplinçalışanda kazanabiliyor tamam..kişiden kişiye göerede değişebilir haklısınız..
benim yeğenim sınıfında gayet başarılı.dersaneyede gidiyor özel hocadanda ders alıyor..sınavlarda da gayet başarılı.
oğlum ilkokul dörde gidiyor ve özel hocadan ders aldırıyorum.temel sağlam olmalı..dersleride güzel..şimdi ben yanlşmı yapıyorum sizce.

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 07 Mart 2009, 00:28:30 »

bence yanlış yapıyorsunuz. Bunun hatalarını ilerde görürsünüz. Yani ÅŸimdiki çocuklar öyle yetiÅŸtiriliyorki onların çocuk olduÄŸu unutuluyor varsa yoksa ders baskısı yapılıyor. Bakın ben radikal bir insanım aslında çocuÄŸumu üniversiteye falan göndermeye de karşıyım. Hatta ben lise yi bırakıp bir ara cüppe ve ÅŸalvara girmiÅŸtim. Ama bunlardan öte ben çocukların rahat rahat çocukluklarını yaÅŸayamamalarından bahsediyorum. Bu emperyalist düzen babaları söyle kendine hapsetmiÅŸki,varsa yoksa çocukları derslere hapsedip aman çocuÄŸum ilerde iyi bi yere gelsin bizim gibi olmasın tarzından hikayelerle kandırıyor. Ben bu düşünceye karşıyım. Allah bu boÄŸazı delmiÅŸse rızkını da verir. Öyle çok fazla da çocukların üzerine gidip hayatından bıktırmayın canım. Åžahsen benim babam senin gibi bana bunları uygulasaydı ÅŸu an onu çok fazla acımasızca eleÅŸtirirdim. Ben  çocukluÄŸumu çocukken yaÅŸayamayacaksam ne zaman yaÅŸayacağım. Öss yi kazanınca mı Ney

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 07 Mart 2009, 00:40:07 »

oğlum çok memnun..bahsettiğiniz tarda hiçte baskı uygulamıyorum.sadece pc de fazla oyun onmasına yasak getiriyorum.oğlumla ilkokul dörde gidiyor ve biraz önce beni satrançta yendi biliyormusunuz.bazan oğlumla arkadaş gibi bazen baba gibi davranıyorum..futbolda oynuyorum saklanbaçta oynuyorum..

cübbe ve şalvarı kaçyaşınıda giydiniz.sizede yakışmıştır eminim. Gülümseme

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 07 Mart 2009, 00:49:18 »

Beni yanlış anlamayın ben sizin nezdinizde size değil ama benim dediğim gibi yapan babalara seslendim sadece.

Şalvarlı halim lisedeydi. Okulu bırakıp babama beni hafızlığa göndermesini istedim kabul etmedi. Bende daha ileriye gidip İsmailağa cemaatindeki arkadaşlara falan takılıp duruyordum. Ama fazla uzun sürmedi. Babamın tıkadıyla herşey eski haline geldi.. Ama şimdi lisedekinin tam zıddı bir bölümde okuyorum ve korkuyorum açıkçası ben de bu sektörde çalışan diğer insanların yaşam tarzına kendimi kaptırırım diye Gülümseme

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 07 Mart 2009, 01:07:14 »

babanız ismailağa cemaatinin kıymetini bilememiş.oysa hafız olsa idiniz arzu ettiğiniz cennete daha kolaya giderdiniz.
siz bahsettiğiniz cemaatedeki manevi lezzeti tadmışsınız..korkmayın bahsetiğiniz insanların yaşam tarzına kendiniz kaptırmazsınız.ayrıca çok güzel bir forumada takılıyorsunuz.. Gülümseme

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 07 Mart 2009, 01:16:59 »

bence günümüzde artık dershane çok gereksiz birÅŸey.. ben küçücük çocukların dershaneye gitmesine karşıyım.. çocukluklarını yaÅŸayamadan yoÄŸun bir tempoya giriyolar.. okul dershane arasında çocuklukları mahvoluyor  Kararsız

evde çalışmayla kazanabilirler. çünkü zamane çocukları da zaten çok zeki maÅŸallah.. dershane aile içinde çok kolay geldiÄŸi için hemen gönderiyolar çünkü dershaneye gitmezse kendileri ilgilenecekler ya çocuÄŸun sınav sorunuyla :S ama dershane bu yükü onların üzerinden alıyor gibi birÅŸey.. öss için belki dershane olabilir ama sbs için ben kesinlikle HAYIR  diyorum.. bırakalım çocukluklarını özgürce yaÅŸasınlar, rahat ve verimli çalışabilsinler Gülümseme

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 07 Mart 2009, 01:23:29 »

Ben o zamanlar bi arayış içerisindeydim. o zamanlar isteklerime ismailağa cevap veriyordu ama büyüdükçe düşüncelerimi karşılayamamaya başladı ve farklı cemaat arayışları içerisine girdim. Ve sonunda onu 3 yıl önce buldum. Ve şimdi gönül rahatlığıyla tam istediğim yerdeyim diyebilirim...

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 07 Mart 2009, 01:35:46 »

ben hiç bir cemaate bağlı değilim..hangi cemaate sohbet biz o camatteyiz..yani bir cemaatin sohbetlerine katıldım..
ama ismail ağa cemaatinde ihtiyaçları karşılamayacak bir eksiklik görmedim.. Şaşırmış

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 07 Mart 2009, 01:43:24 »

İsmail ağa cemaatinin lideri mahmut efendi hz. nin çok güzel bir sözü vardır.

Bir kapı hep kapı, çok kapı hiç kapı

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 07 Mart 2009, 01:56:24 »

doğru bir söz..ama bütün cemaatlere aynı mesafadeyim. hepsi hizmet ediyorlar.hepsinide desdeklerim..sen şu cemaattesin ben bu cemaatenim gibi ayrımlara çok karşıyım.allah rızası için çalışan bütün camaatlari seviyorum. Gülümseme

Malcolm X
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 07 Mart 2009, 02:03:51 »

Allah gönlünüze göre versin o zaman ne diyim Göz kırpan

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #18 : 07 Mart 2009, 02:05:11 »

amin cümlemize.. Gülümseme

Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #19 : 07 Mart 2009, 17:04:11 »

Kahkaha Kahkaha Kahkaha wuu dersaneden girdk cemaatlerdn çktk Kahkaha Kahkaha
bn bzm dersanedki çockLarı grüyorum hayatlarndan çk memnun gbiler. 4 weya 5. snftakilern ayrı snf öğretmenleri olduğu için okuldaki gbi sadece bi öğrt. griyo derslerine bildiğim kadaryla...we ilkokul öğrtmenleri dha cana ykn we çocuklarla ark. gbiiler çk hoşuma gdiyo Kahkaha
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #20 : 07 Mart 2009, 17:15:56 »

rumeysaaa
böyle giderse türkçeyi düzgün kullanmaya da girecez Kahkaha Kahkaha  Göz kırpan

Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #21 : 07 Mart 2009, 17:16:35 »

tamam anladım özür Utandım Utandım
V3NÜ5
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 07 Mart 2009, 20:44:58 »

oks ye hazırlnırken sace 3 ay gttim oda ardaşlarımdan heveslenipde gittim
5 yıl dershneye giden bi arakadşımda vardı ve dershanede aynı sınıfyadık
ve sonuç=benden bi düşük anadolu lisesini kazandı
yaani gitmek ya da gitmemek bi önem arzetmiyo
günümüzde dershane sadece eğlence, gırgır, şamata, evden kaçış, zaman geçirme gibi sebepler için kullanılıyo
oraya öss/sbs vb. bi amaç için giden çok az kişi var malesef
şahsen bende sıcak bakmıyorum oldukça sıkıcı
ben evde yani bireysel olarak çalışmanın daha mantıklı ve verimli olduğunu düşünüyorum (:
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #23 : 08 Mart 2009, 19:06:50 »

bizim eğitim sistemimiz baştan yanlış bence. Eğer okulda gereken eğitim verilseydi dershanelere gerek kalmazdı. Dershaneler arasında paylaşılamayan hocalar okullara dağılmış olsaydı çok şey düzelirdi. Şimdi hocalar çok para nerdeyse oradalar. Okullarda verilen eğitimin sınavlara hiçbir katkısı olmayınca öğrenciler ve veliler dershanelere hücum ediyor. Peki başarı oranı değişiyor mu? bence hayır; çalışan her yerde kazanır...

Dershaneler ailelere maddi anlamda zarar verdiği gibi bence manevi anlamda da çok zarar veriyor. Kişiliğin oluşmaya ve oturmaya başladığı yıllarda gençler hafta içi okulda, hafta sonu veya akşamları dershanede, aileden uzakta vakit geçiriyorlar.

Arkadaş ortamında Hoş olmayan davranışlara, kötü alışkanlıklara özeniyorlar. SBS dönemindeki öğrencilerin çocukluklarını
yaşayamaması da ayrı bir konu... Bu sebepler çoğaltılabilir... Çocuk eğer seviyesi yüksek bir sınıfta ise bir yarış ortamı oluşabilir ama bunun etkili olduğu çok az dershane ya da böyle düşünen çok az öğrenci var…
Özet olaraaak bence dershaneler gereksiz…!
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #24 : 08 Mart 2009, 19:49:54 »

bence dersaneneinde büyük katkısı oluyo. okullarda  yeteri kadar ilgilenmiyolar. yok ders progaramıymış iÅŸte yok çalışma etüt faLan yok . okulda anlamadığın konuyu dersanedeki hocalara anlattırıyosun. çnkü okuldaki hoca senin için dersini harcamaz + ders dışı seninle çok ilgilenemez. Sınıflara kalabalık. hocalarda napcaanı ÅŸaşırdı.
reyyan ablacım sende hakılısn ben hhaksızsın diyemiorm. bide ayn o ailerden uzaklaşma bendede war. sabah okula git okuldan snra akşama kadar dersanede dur ewe gel ders çalış akşamda yat. hiç ailenle wkit geçirme. çay içme sohbet etme. Gerçi şimdi sınawa hazırlanan biri için bunlar yasak.(!)

nese kısaca hepimizin haklı olduÄŸu bi nokta war.  + Dersanenin bna göre iyi yanlarıda war kötü yanlarıda wr.  Gülümseme
Sayfa: [1] 2
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Dershane Hayatı  |  sizce Dersane !? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: