çocuklar için

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 12:13:31
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Çocuk EÄŸitimi  |  çocuklar için 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: çocuklar için  (Okunma Sayısı 605 defa)
esma nur
Aktif Üye
*

« : 26 Temmuz 2007, 23:59:02 »

yaz geldiği için ve çocuklar şu an boş olduğu için onların bu boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak için yazıyorum şu anda bütün camilerde yaz kur an kursları açıktır ben çocukların bu kurslara yönlendirilmelerinin gerektiğine inanıyorum bu konuda duyarlı olan arkadaşlara teşekkür ederim ALLAH AEMANET OLUN

kardeşlerimizi allah verdi dostlarımızı biz bulduk
Gksl
Emektar
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2007, 16:13:35 »

aslında ben bu konuya biraz farklı bakıyorum. yani elbette çocukların dini eğitim almalarından yanayım ama bunun daha bilinçli ve faydalı bir şekilde yapılmasından yanayım. günümüzde çocuğunun dünya hayatında iyi bir yere gelmesi için ne dersaneler, kurslar, hocalar tutan aileler çocuklarının manevi hayatları için bu çaba ve masrafların 10 da 1 ini dahi göstermiyor, çocuğunu yazın bikaç haftalığına camiye kuran kursuna göndererek üstüne düşeni yaptığını sanıyor.. kaldı ki cami hocası da eğer bilinçli ve sevimli ise tabi değilse çocuk iyice dinden uzaklaşıyor.

kısacası bence, bu konuda daha etkili, verimli, isabetli çalışmalar düşünmeli, projeler üretmeliyiz. "yaz okulları" adı altında çocukların hem dini hem sosyal hem de kültürel alanda daha bilinçli bir şekilde eğitilmeleri için bulunduğumuz illerde organizasyonlar kurmalı veya kurdurmalı ya da kurulmuş ise onlara destek olmalıyız diye düşünüyorum..

Bir metre iş yapmayı bir kilometre söz söylemeye tercih ederim..
Pınar-ı hayat
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2008, 18:29:18 »

ewet...kardeÅŸ(ESMA NUR)

ben 3.sınıfın yaz tatilinde KUR'AN ı kerim i öğrenmiştim.. insan zaten büüyüünce öğrenmeye filan gitmeye zorlanıyor..

küçükkn öğrenince büyünce ye kadar onla gidiosun.. hatta büyükken de devam ediosun.. ne buyurmuŞ:" ALLAH ile konuşmak istiyorsan Kur'an oku " demiş.. yuce peygamberimiz..

benim düşüncem bölee...sizlerinkini de almak isterim..tabi yanlış bişi söylediysem lütfen hatamı görmek isterim..

'''!!!AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR
ANLAŞABİLİR!!!"'
[COLOR=#24
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Çocuk EÄŸitimi  |  çocuklar için « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: