Çocuğunuz için namaz etkinlikleri ..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 12:07:10
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Çocuk EÄŸitimi  |  ÇocuÄŸunuz için namaz etkinlikleri .. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: ÇocuÄŸunuz için namaz etkinlikleri ..  (Okunma Sayısı 354 defa)
nurseda
Aktif Üye

« : 28 Mayıs 2009, 10:15:23 »

Namazı çocuğumuza sevdirmekiçin önce onu hakkıyla icra etmemiz gerekir. Birinci adım budur. Birçocuğun en iyi öğretmeni ailesidir. Aile ne yaparsa, nasıl yaparsaçocuklar da aynısını yapacaktır.

Aile danışmanı Münir Arıkanda çocukları namaza alıştırmak için şöyle bir metod takip etmiş:Evlendiğimizde eşime çok güzel bir seccade aldım. Bunu sekiz yıldırkendim seriyorum. Eşime bir gün bile, hadi namaz demedim. Bir çocuğumuzoldu, bu sefer küçük bir seccade aldım. Şu an beş seccademiz var. Benbunları gece gündüz seriyorum. Şimdi dokuz aylık çocuğumuz geliyor,kafasını oraya koyuyor, kendi kendine mırıldanıyor, gidiyor; oradakendine ait bir yeri var. Hepsi oraya geliyorlar, yerleri var.(Altınoluk, Eylül 2003, s.12)

Çocuğumuzun namazı sevmesini ve ona alışmasını için bir takım etkinliklerden faydalanabiliriz.

Onaönce duaları öğretin. Sık sık tekrarlayın. Umduğunuzdan daha zekidiryumurcaklar. Siz, sadece heveslendirin ve belli bir sayıda severek veisteyerek tekrar etmesini sağlayın. Önünde mutlaka maddi ödüller deolsun. Ama manevi ödülleri de sık sık tekrar edin ki işin ruhunukavrasın.

İkinci aşamada namaz hareketlerini kavramasınısağlayın. Mesela bunun için resim çizdirmeyi deneyebilirsiniz. Elinerengârenk boyalar verip namaz hareketlerini çizmesini isteyin

Yinebir ödül koyun önüne. Örnek bir resim koyun önüne hatta birden fazlaçocuk varsa yarışma yapın. Ama hepsini tek tek ödüllendirin. Ödüller denamazla ilgili şeyler olsun. Erkekse harika işlenmiş bir takkeolabilir. Elinizden geliyorsa siz çocuklar için bir şeyler örünr30;Yoksa da güzel bir namaz takkesi alınr30; Sonra güzel bir tespiholabilir. Kızsa bir namaz başörtüsü alabilirsiniz. Bir seccadealabilirsiniz mesela.

Son olarak namaz biraz kavrandıktansonra bir hafta sizinle namaz birlikte namaz kılmalarını sağlayınsonuna da bir parti kutlama gibi bir ödül koyun. Hatta namaz diplomasıbile verebilirsiniz.

Hani özel bir gün olur. Çocuğunuz içinpasta filan yaparsınız. Evi balonlarla süslersiniz. Yani bu evdekutlama var. Eee neyi kutluyoruz? Ecer17;nin Namaza başlama ödülükutlaması.

Verdiğiniz namaz diplomasını evin yada odasının görünür bir yerine asın ve onunla gurur duymasını sağlayın...

Tavsiye ederim, bu fikir denenmiş. Çok da hoş olmuşr30; Geçenlerde rastladım ve sizinle paylaşmak istedim.

Bir Uyarı!

Çocuğanamazı sevdirmek istiyorsanız önce onun için önemli olan şeylere hürmetetmelisiniz. Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi BaşkanıCemalinur Sargut bu konuyla ilgili tanık olduğu bir olayı şöyleanlatıyor: r0;Bir tanıdığımızın dört yaşındaki çocuğunun namazdannefret ettiğini öğrenince çok üzüldük ve sonradan anlaşıldı ki, namazsaatlerinde çocuğun seyrettiği çizgi film kapatılıyor. Böyle yapmakyerine, başka bir odada kılmak daha iyi sonuç verir. Diğer zamanlardaelbette çocuğun görebileceği yerlerde kılınmalı.r1;

Tümbunları yaparken herşeyden önce sabırlı olmak gerek. Peygamber (a.s.)gibi sabırlı, hoşgörülü ve azimli olunmalı. O sahabelerini tümzorlukları rağmen nasıl birer islam kahramanı olarak yetiştirmişsebizde çocuklarımızı alnı secdeli, tertemiz müminler olarakyetiştirmeliyiz. Anneler, babalar Dünya'nın geleceği sizinellerinizde...

Haydi kolay gele....

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2009, 10:40:35 »

Bir aile sabah namaza kalktıklarında daha 1-2 yaşındaki çocuklarını da uyandırırlarmış aklı hiçbişeye ermediği halde..
Neden böyle yapıyorsunuz diye sorduklarında demişler ki : Şimdideen namaz vakitlerinde kalkmaya alışsın, büyüyünce zorluk çekmesin.
Ağaç yaş iken eğilir..

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2009, 13:22:26 »

Alıntı
Tümbunları yaparken herşeyden önce sabırlı olmak gerek. Peygamber (a.s.)gibi sabırlı, hoşgörülü ve azimli olunmalı. O sahabelerini tümzorlukları rağmen nasıl birer islam kahramanı olarak yetiştirmişsebizde çocuklarımızı alnı secdeli, tertemiz müminler olarakyetiştirmeliyiz.
çok güzel.Rabbim bizleride evlatlarımızıda Efendimizin yolundan yolundan gidenlerden sünneti seniyyesine sımsıkı sarılanlardan etsin.namazlarında daim olan huşu içinde kilan,sevdiği ve razı olduğu ümmetlerden eylesin.
bu güzel konuyu  bizimle paylaÅŸtığın için çok teÅŸekkürler mihriban.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2009, 23:18:18 »

gerçekten çok çok güzel tavsiyeler mihriban abla Allah razı olsun.
Bende Mustafa Demirci'nin bir TV programında dinlediğim bir bölümü aktarmak istiyorum.

Bir baba namaz kıldığı sırada çocuk yaramazlık yapıyor. baba selam verdikten sonra dönüp çocuğa kızıyor. bu çocuğun aklında nasıl kalıyor biliyor musunuz? " babam namaz kılınca kötü ve sinirli oluyor,bu yüzden de bana kızıyor..." Namazın içimizde,yaşantımızda bize verdiği huzuru çocuklarımıza anlatabilmeli onları bu yönde özendirmeliyiz. Çocukların algılaması bizlerden çok daha farklıdır çünkü. Eğer kızmak bunu düşündürüyorsa,sevmek de tam tersini düşündürmez mi Göz kırpan
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Çocuk EÄŸitimi  |  ÇocuÄŸunuz için namaz etkinlikleri .. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: