Evlilikte Yaş Farkı Saygıya Sebep midir?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 11:03:25
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Bir Bilene Sorun  |  Evlilikte YaÅŸ Farkı Saygıya Sebep midir? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Evlilikte YaÅŸ Farkı Saygıya Sebep midir?  (Okunma Sayısı 465 defa)
mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« : 22 Eylül 2010, 02:30:30 »

Bu ara aklımda takılan sorulardan bir tanesi de bu... Evlilikte yaş farkı ne kadar önemlidir?

Aynı yaşlardaki, aynı tahsillerdeki, aynı yaşam tecrübelerine sahip olan yahut aynı statüde olan bireylerin bir birleri ile anlaşmasında problemler olacağını düşünüyorum her nedense...

Sanki bir konuda biri ak dediği zaman diğeri kara diyorsa, sonrasında da "Benim ondan neyim eksik ki, benim neden dediğim olmuyor" zihniyeti hakim oluyorsa bir şekilde, yani bir taraf diğer tarafa bir şekilde saygı duymuyorsa problemlerin yaşanabileceğini düşünüyorum...

Bir köyde iki muhtar, bir ilde iki vali, bir ülkede iki başkan olması iş bölümü olmadığı takdirde karışıklığa sebebiyet verecektir.

Aynen öyle de bir evde iki reisin olması iş bölümsüz veyahut ortak amaçsız düşünüldüğünde, problemlere sebebiyet verecektir diye aklıma geliyor.

Şu an aklıma geldiği için düşündüğüm bu zihniyetimin içinde yanlışlarımın olduğunu biliyorum...

Ama eşlerin bir birbirine duyduğu saygının sebebleri arasında yaş farkını yahut tahsil farkını bir şekilde görüyorum...

Buraya kadar soru bulamadınız belki de...

Sorum şu şekilde... Sağlıklı bir evlilik için yaş farkı önemli midir, önemli ise kaç yaş fark olmalıdır? Yahut saygı başka türlü nasıl kazanılır?

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Bir Bilene Sorun  |  Evlilikte YaÅŸ Farkı Saygıya Sebep midir? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: