Bilinçli Boykot

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:37:14
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Yaşam  |  Bilinçli Tüketici Köşesi  |  Bilinçli Boykot 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Bilinçli Boykot  (Okunma Sayısı 1504 defa)
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« : 14 Ocak 2009, 17:27:40 »

Tüketiciler Birliği onursal başkanı Av. M. Bülent Deniz'in yaptığı bir açıklama:

Tüketiciler Birliği tarafından yapılan araştırmalar ile İsrail, ABD. ve İngiliz milliyetine sahip veya bu ülkelerdeki firmalarla iş ortaklığı ve işbirliği içinde olan firmalar, bu ülkelerin simgesi haline gelmiş dünyaca bilinen markalar veya açıkça silahlı kuvvetlere fon aktardıklarını açıklamış olan firmalar tespit edilmiştir. Tespitlere ilişkin araştırmalar devam ettirilmekte olup boykot listesi sürekli olarak güncellenecektir.

Kamuoyundan beklentimiz, olası yanlışlıklara meydan verilmemesi bakımından Tüketiciler Birliği tarafından oluşturulan ve açıklanan listeye itibar etmeleri ve bu listede yer alan ürünleri boykot etmeleridir.

İlk aşamada;

-Frito Lay firmasına ait: Lay’s, Doritos, Cheetos (cips)
-Danone firmasına ait; Hayat Su, Evian Su (içecek), -Danette, Danino, Danone, Activa (meyveli yoğurt, yoğurt),
-Elite Cafe,
-Unilever firmasına ait: Becel, Flora (margarin), Lipton (içecek), Calve, Knorr (hazır gıda), Algida, Magnum, Carte D’or (dondurma), Axe, Rexona, Signal, Dove, Lux, Omo, Vim, Cif, Domestos (kozmetik ve temizlik)
-Philip Morris firmasına ait: Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Virginia Slims, Lark, Muratti (sigara),
-British American Tabocco firmasına ait: Dunhill, Kent, Pall Mall, Viceroy, Lucky Strike (sigara)
-Coca Cola firmasına ait: Cappy, Coca Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Turkuaz, Schweppes, Damla Su, Doğadan, Sen-Sun (içecek)
-Pepsi Cola firmasına ait: Tamek, Pepsi Cola, Yedigün, 7Up, Fruko, Aquafina
-Starbucks kafe zinciri
-Johnsons&Johnsons firması
-Mc Donald’s (fast food),
-Burger King (fast food),
-Kentucky Fried Chicken (KFC) (fast food)

olarak belirlenen firma ve markaları boykot kapsamına alıyoruz.

Türkiye tüketicisi tüketimden gelen gücünü kararlılıkla ortaya koyacak ve önceden olduğu gibi bu kez de zulmün sahiplerine hak ettikleri dersi verecektir.

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2009, 07:15:07 »

Y a L N ı Z E F E
"Sefer Bizden Zafer ALLAH' dan"
Aktif Üye

“Ah Bine’l-Aşk ” -Ah aşka ulaşmak-

« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2009, 10:40:41 »

Allah ın izniyle herkes bilinçlenecek.. Tabi bizlere düşen görevi yerine getirerek dua ile...

~Kim Ölü Kim Diri , Kim Akıllı Kim Deli, En Şerefliniz En Takvalınızdır~
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2009, 19:02:27 »

TAMEK Türk malı değilmiydiii Şaşırmış Üzgün
Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2009, 21:06:44 »

Temek şişesinin arkasını kontrol etmelisin reyyan kardeş türk firma olabilir ama şirketin hisselerinin kimde olduğu önemli olan

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2009, 00:06:54 »

boykot boykot,neydi ki boykot  Ney

ooo çoktan unutulmuş gitmiş.... sadece gündeme gelince hatırlanan bir sözcük boykot !

Bilinçli boykot değil göstermelik yada anlık boykot olmuş....

dersimizin birinde yahudilerden bahsederken konu  boykot meselesine geldi ve sınıfın % 90 ı boykotu hafife aldığını " türk malları kötü o yüzden alıyoruz, mecburuz, onların malları güzel türk malalrı iyi değil vs ...." gibi basit ve duyarsız sözleriyle ifade ettiler.. o an çok üzüldüm.. hep boykot dedik.. tv kanalları yahudiler tarafından katledilen müslüman kardeşlerimizi saatlerce gösterince ağladık dua yağmuruna tutuşturduk .. peki ama şimdi niye unutuldu.. tekrar aynı şekilde duyarlı olabilmek için tv kanallarında her gün kardeşlerimizin nasıl katledildiğini,nasıl kanlar içinde kaldığını mı görmemiz gerekiyor ....

Bilinçli bir şekilde Boykota DEVAM !!!....

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2009, 13:44:38 »

Alıntı
Temek şişesinin arkasını kontrol etmelisin reyyan kardeş türk firma olabilir ama şirketin hisselerinin kimde olduğu önemli olan

evet haklısınız... bu ürünlerin %90'ının üzerinde üretim türkiye olarak gösteriliyor belki de... Üzgün Oynanan oyunlar hergün yenileniyor.. Rabbim bizi uyanık ve bilinçli müslümanlardan eylesin inş.

Kimse başa gelmedkçe olayın ciddiyetini kavrayamayacak kardeşim. empatiden öyle uzak düşmüşüz ki.. Üzgün
bahaneye bak "iyi Türk malı yok..!" bu nasıl bir cümle yaaa Kararsız sen ülkenin malını alıp kazandırıyor musun ki en iyisini yapmasını bekliyorsun Kızgın
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2009, 13:57:57 »

Gençlerin ne kadar bilinçsiz,vurdumduymaz olduğunu üniversiteye gidince çok iyi anladım...
Gerçekten çok üzücü,o cümleleri duyunca içim burkuldu.. ve işin kötüsü  onların yahudi mallarını savunmasına sadece iki kişi karşı çıktık... koskoca 40 kişilik sınıf türk malı yerine boykot mallarını kullanmaktan memnun ....

Kardeşlerimizin zulüm görmesine  sebep olan bu malları kullanmanın hesabını nasıl verecekler -vereceğiz-bakalım...

çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 06 Kasım 2009, 14:56:49 »

boykot salvo atmakla değil..çalışmakla olur..boykot bazı malları almamakla değil..öylesine iyi mallar üretip raflara dizmekle olur..
tamam sonsuza kadar ersu meyvesuyu içip tekbir giyimden giyinelim..ama onlar kadar delicesine çalışmadıktan sonra hiçbişey değişmez..

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #9 : 06 Kasım 2009, 17:28:24 »

Elbette aldığın malda kalite önemlidir ve firmalar kendilerini geliştirmek zorundadırlarda ama bir Türk malı kötü diye almazsakta onların gelişmesi için gerekli olan sermayeyi nasıl sağlayacaklar ve KALİTE nedir arkadaşlar sorarım size en aşağı 100 lira verdiğiniz bir ayakkabının 15 lilarık ayakkabıdan farkı ne olabilir giyimi mi gösterişi mi ben kendimden örnek vereyim hiç adidas nike meraklısı olmadım ayağımda da 10 15 liraya bulabileceğiniz pehlivan spor ayakkabısı var ve ben seçmeden babam görmüş almış. Türk malı ucuz ve gerçekten kaliteli ( bu nokta önemli ) normalde 15 liraya ayakkabı mı ya bu alınmaz dersin ama öyle değil biz öyle alışmışız ki dışa bağlılığa kendi üretimimiz olan birşeye güvenemiyoruz bu kalitesizdir diyip geçiyoruz..
     Türkiye avrupa giyim sanayisinde italya ile başı çekerken millet deli gibi 30 40 lira bir t-shirt e üzerinde ufak bir timsah arması (lecoste) var diye para veriyorlar bu müsriflik!!! 10 15 liraya gayet güzel aynı kalitede t-shirt ü Abdallar dan alabilirsiniz Gülümseme (konyalılar için)
     konuyu dağıttığım için özür dilerim ama bu konuda çok sıkıntılıyım ve
Alıntı
boykot salvo atmakla değil..çalışmakla olur
sözüne de katılıyorum ama raflarda ki ürünlerin o kadar kalitesiz ve az çeşitli olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda da dediğim gibi biz o ürünleri tercih etmezsek o Türk firmalarının gelişmelerini beklemek yanlış olur

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 06 Kasım 2009, 18:12:02 »

ama şimdi konu boykot mevzunun dışına çıktı..
 adidas'la abidas arasında fark vardır..tekbir in iki ayda tüycüklenen, berbat desenli eşarbıyla; vakkonun mükemmel tasarımlı ve ipekli eşarpları arasında fark vardır..ve iş destek, sermaye meselesi değil..bizim profesyonel olmayan anlayışımız..aman ha böyle oluversin, ölmeyiz ya anlayışı..
 ve o abdallar dediğin de avrupanın artıkları..kilise bağışları..işin o kısmı daha da vahim yani..

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
zeynel
Zeynel ÜNAL (Computer Challenger ™)
Aktif Üye
*

« Yanıtla #11 : 06 Kasım 2009, 18:30:57 »

kalite=müsriflik diye bir şey dememiz yanlış olur. Bir şekilde birileri bu Türk mallarının reklamını yapmak durumunda, kalitesini anlatması gerekiyor. Ben Türk malı giyiyorum, su firma bu firma kadar saglam diyerek birşeyleri karşılaştırarak biryere varamayız. Çok kaliteli degil de vasat gibi işte diye ya da hatta siyasete yoran kişiler milliyetçi gozuyle bakıp antipati toplamasına sebep oluyor. Bu da bizleri birşekilde Türk mallarını raflardan uzaklaştırıyor. Bizler bunu benimsememiz için ilk önce Türk mallarından daha ucuz olan Çin mallarından elimizi çekmek gerekiyor. ve halkın bilinçlenmesi de cabası..
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2009, 17:14:27 »

Alıntı
öyle alışmışız ki dışa bağlılığa kendi üretimimiz olan birşeye güvenemiyoruz bu kalitesizdir diyip geçiyoruz..

buna sonuna kadar katılıyorum. üstüne söylenen söz de şu" biraz daha fazla verir marka alırım en azından yıllarca giyerim..."

Türk'e,Müslüman'a; Türk'ten ve Müslüman'dan başkası dost olmaz arkadaşlar. bir destek olduk-2 destek olduk 3.de gittik yine aldık boykot malını.. asıl yanlış burda yapmamız gereken hep destek,tam destek..

eşarplarımız biraz tüycükleniversin,evlerimiz domestos yerine drop çamaşır suyuyla temizlensin,çocuklarımız danone yerine ülker yesin... ama yeter ki çocuklarımız,masum din kardeşlerimiz ölmesin...
ki şu da var kaliteli türk ürünleri de yok değil... ama marka düşkünü Türk halkı onları görmekten aciz malesef...

müslümanlar her konuda dört dörtlük çalışmalı,aman boşver,bu da bu kadar olsun dememeli... cefa olmadan sefa olmaz,sorun bizim cefa'lara kapalı oluşumuz... Masum
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 11 Kasım 2009, 22:03:01 »

İşte budur!...

r-e-y-y-a-n kardeşime sonuna kadar katılıyorum.... bırakalım şu marka tutkusunu ,saçmas sapan cahilce olan türk malları kalitesin diye yahudi malalrını kullanmayı... onlara prim vermeyi... Bilinçli olalım,duyarlı olalım.. haa bunları yapamıyorsanız en azından müslüman olduğunuzun/olduğumuzun bilincince olup kardeşlerimizin yanında olalım.. basit bahanelere sığınmayalım...

Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2010, 23:26:00 »

Bu yahudiler her konu da çok tedbirli davranıyorlar.....  Bir işletmeciye sormuştum Gazze savaşı zamanında ürünün satışını bırakamıyor musunuz  diye... ürünlerini verdikleri işletmelere sözleşme imzalattırıyorlar ve bu sözleşmeden vazgeçtiklerinde satışı bıraktıklarında yüksek bir ücret ödemek zorunda kalıyorlarmış...Yanlış hatırlamıyorsam sözleşmeleri de uzun süreliymiş...Çok üzülüyordu kendi evimde kullanmıyorken başkalarını uyarıyorken şu an o ödemeyi yapıp bu ürünün satışını durduramıyorum diye...Hatta müşterilerin de özellikle bu ürünü istediklerini söylemişti sanırım...Bilinçlenelim inşallah..Elimizden geldiğince de bilinçlendirelim...

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 01 Haziran 2010, 23:41:57 »

Kesinlikle bilinçli müslüman olacağız.. Okulun ilk günlerinde boykot ile ilgili konu açılmıştı sınıfın %90 ı boykotu saçma buldu.. okadar üzülmüştüm ki... Müslüman gençliği duyarsız bir gençlik oldu maalesef... olsun 1 kişide olsa devamlı boykota ömrüm boyu varım... ve benim gibi düşünen bilinçli azınlık kardeşlerimde var...

Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 01 Haziran 2010, 23:57:38 »

Allah razı olsun Tebessüm bir benim boykotumla ne olacak diye düşünmemeli uygulayarak daha çok bilinçlenmeye vesile bile olunabilir...Allah cümlemize bilinçlenmeyi nasip etsin...Reyyan ın da dediği gibi hep destek tam destek....

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

M.Nureddin Coşan Hz.
Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2010, 11:00:25 »

http://www.facebook.com/video/video.php?v=406221583500

M.Nureddin Coşan Hz.
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Yaşam  |  Bilinçli Tüketici Köşesi  |  Bilinçli Boykot « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: