Tırnak Neden Boyanır?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 10:52:53
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  Tırnak Neden Boyanır? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Tırnak Neden Boyanır?  (Okunma Sayısı 374 defa)
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« : 12 Aralık 2008, 13:31:41 »

Parmaklara ve tırnaklara kına sürmek, milattan önce 3000 yıllarında Mısır’da çok yaygındı. Buna rağmen kadınların tırnaklarını boyama adetinin asıl kökeni Çin’dir. Çin’de kadınların tırnak renkleri, ait olunan sosyal sınıfın bir göstergesiydi. Milattan Önce 600 yıllarında Çin hanedanının tırnak renkleri altuni ve gümüşi renklerdi. Daha sonraları kırmızı ve siyah renkler asaletin sembolü olarak yüzyıllar boyu kullanıldı.

Mısırlılarda da, koyu kırmızı başta olmak üzere, kırmızının tonları asaletin derecesini belli ediyordu. Toplumun alt kademelerinde yaşayan kadınların tırnaklarını sadece soluk renklere boyamalarına izin veriliyor, kimse kraliçenin ve kralın tırnak boyalarının rengini kullanamıyordu. Eski Mısır’da krallar da tırnaklarını boyuyorlardı.

Erkeklerin de tırnaklarını boyamaları Mısırlılar, Babilliler ve sonraları Romalı üst rütbeli savaşçılar arasında yaygındı. Romalı komutanlar savaşa gitmeden önce saçlarını yağlarla parlatmak, kıvırcık hale getirmek ve tırnaklarını dudakları ile aynı renge boyamak için saatler harcıyorlardı.

Tarihte el ve ayak tırnaklarına gösterilen bu itina kapsamında manikür de vardı. Ur şehrinde yapılan kazılarda, Babilliler’e ait mezarlarda, saf altından manikür setleri bulunmuş olup mezarlardaki ölülerin tırnakları düzgün kesilmiş ve törpülenmişti.

Kadınların boyanmış tırnakları, binlerce yıl önce de bugün olduğu gibi bakımlı olmanın, kültürün ve asaletin sembolüydüler. Ancak aynı zamanda da çalışanlar ile tüm günlerini tırnaklarına bakarak geçiren aristokratları ayıran bir göstergeydiler.

günümüzde kullanılan tırnak boyalarına bir anlam veremesem de eskiden böyleymiş arkadaşlar:Gülümseme
Abdest geçirmeyen boyaların dinimizde uygun olmadığını da eklemeden geçmeyelim Göz kırpan
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2008, 14:03:35 »

peki abdest geçiren kullansak dışarda..?
herhangi bir sakıncası wr mı?
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2008, 14:05:31 »

abdest geçiren varmı ki,yani kınadan başka Ney
abdest geçirdikten sonra bi sakıncası yok diye biliyorum canım ama bana kalırsa Rabbimin verdiği renk en güzeli Göz kırpan
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2008, 14:07:34 »

ewet cnm warmış biseyli diyolar ama  bende tam olarak bilmiyorum..ewet en güzel renk rabbimin werdiÄŸi Gülümseme
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2008, 19:49:01 »

Alıntı
bana kalırsa Rabbimin verdiği renk en güzeli
aynen katılıyorum.. Gülümseme

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2008, 00:57:41 »

abdest geçiren ojenin olduğunu sanmıyorum... hem abdest geçirdi diyelim bu seferde dikkat çekecek buda caiz değil Gülümseme her şeyin en güzeli doğal olan güzelliğidir, boyaya süse püse ihtiyacımız yoktur Gülümseme Göz kırpan

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2008, 11:25:33 »

abdest geçiren ojenin olduğunu sanmıyorum... hem abdest geçirdi diyelim bu seferde dikkat çekecek buda caiz değil Gülümseme her şeyin en güzeli doğal olan güzelliğidir, boyaya süse püse ihtiyacımız yoktur Gülümseme Göz kırpan

bende yok diye biliyorum Ney demi kardeşim ya katılıyorum sana işin bi de dikkat çekme boyutu var Göz kırpan
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2008, 22:29:11 »

boyaya süse püse ihtiyacımız yoktur Gülümseme Göz kırpan

demi? biz böylede güzeliz. Dil çıkaran
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2008, 22:35:45 »

Göz kırpan Göz kırpan aynen tatlımmm

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  Tırnak Neden Boyanır? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: