SUBHANALLAH İNSANOĞLU

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 10:52:26
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  SUBHANALLAH İNSANOÄžLU 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: SUBHANALLAH İNSANOÄžLU  (Okunma Sayısı 185 defa)
haznevi
Aktif Üye
**

« : 25 AÄŸustos 2008, 19:08:49 »

insan

allahallahallahallahallah
insan ögle bi yaratıkki cok yönlü olmakla beraber yaratılış itibariyle nefsi yönden nön kör olur bu ise nefis terbiyesi yani yaratılış iitibariyle günahlara mehilli yaratılan insan e bu insan dogmuştur. ve alllah ı zz bunun önüne kendinden rahmet olarak kitaplar peygenberler ve alimleri velileri göndermiştir bunları dikkade almassa allah ı zc ona bu sefer ibretlik olaylar gösteriri eger bunları da dikkade almassa bu sefer imtahanı kendi yaşar tabi bunlar farklı da olabilir. ama genel olarak aynı yani o insanın yanına tepliciler gider ve bunca nimet derken deknoloji yani kitapların cogalması görsel internet veya telefiziyon yani insan allah ı zc o insana hertürlü kendi rahmetini anlatmak için vesileler gönderir o insan bunca rahmede gözünü tıkarsa bu nankörlük ve zalimlik olur asıl olan iman eden kişi kime iman ettigi önemli eger allah a iman ederse ve resulüne bunlarlarla beraberim tdemek tir ona göre haraket etmektir yani insan boşu boşona mı iman eder iman haraket ketiiri r yani hem iman etdim deyim islam kurallarına uymayan insan iman kaybetme tehlikesine girebilir yani nice müslümanlar var imansız ölüyor eskiden olsa insanlar kelimeyi şahadet gedirerek ölüyorlartı şimdikiler de ben duymamışım yazık degilmi .

artık uyanmamız lazım iman ne demek itikat nedemek kime iman etmişiz o iman etdigimiz varlık muallak degilki başı boş tavranıyoruz bak insan allah la arasının nasıl oldugunu anlamak için şu yaşantısına baksın bakalım o yaşantıda allah ın isdedigi şekildemi yaşıyoruz kendi isdedigimiz şekildemi bi baksın bi yaratanın isdekleri var kulunun üzerinde bide nefsin isdekleri var bakbkalım hangisine uyuyorsun
ha şu ta var insan bakarki ben namaz kılıyorum oruç tutuyorum gibi isalm şartlarını yerine getiriyom derse buntada insanın nefsinin bayı olur yani insan bu amelleri kimin için yabıyorum bi bakmalı riya vartır gösteriş vartır
insanın riya yabması başkalarının yanınta amelleerini cohaltır kendi başına kaltıgı zaman o ameller ona zor gelir bu riyanın bi bölümü yani demek isdedigim niyet niyet yani allah rızası bu işde gercek olan insan başkalarına bakar kendini üstün görürü yani o ameller onu kiberire düşürmüş olur insan hata sahibi diger insenlara nasihatci oldugu zaman o nasihati klendi nefsine anlatır gibi o kusur kendisinin gibi kendi nefsine anlatması lazım cünkü sen hatadan beri degilsin o yüzden bu şekilde yabarak o insanlardan kendimizi üstün görmeyiz çünkü devamlı kendi hatalarınla ugraşıyorsun yani devamlı nefsşne nasihatcı oluyorsun devamı gelecek inşallah allahallahallahallahallahallahallah

Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:
"Bize itaat uğrunda mücadele edenlere gelince; muhakkak biz onları bize gelen yollarımıza ulaştırırız. Şüphesiz Allah, iyilik sahipleri ile beraberdir." (Ankebut; 69)
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  SUBHANALLAH İNSANOÄžLU « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: