Ah Endelüs Vah Endelüs !:(

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 10:25:32
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  Ah Endelüs Vah Endelüs !:( 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Ah Endelüs Vah Endelüs !:(  (Okunma Sayısı 453 defa)
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« : 08 Mayıs 2009, 09:58:06 »

Prof. Dr. Orhan Çeker'in penceresinden Endülüs
Akıl almaz işkencelerle can veren yerin altındaki şehitlere "hakkınızı helal edin" dedim. "Etmiyoruz" dediler. "Peki helal etmeniz için ne yapmam gerekiyor" dedim. "Birşey yapmanın zamanı çoktaaan geçti. Seni ALLAHa havale ediyoruz" dediler. Böylece onlardan ayrıldım.

50 bin kişilik sur gibi muhteşem Kurtuba (Cordobo) camiine gittim. Görüşme talebinde bulundum. Görüşme talebimi kabul etti. İçinde tahiyyetü'l-mescidle selam verdim. Yanına oturdum, ne kadar konuştum ve çabaladıysam da benimle konuşmadı. Gözyaşı döktü durdu. Baktım konuşmuyor, o ağlarken usulce yanından ayrıldım. Muhteşem Cami beni kilise çan sesleriyle uğurladı.

İşbiliyye (Sevilla) Ulu cami'den görüşme taleb ettim. Görkemli fakat görkemi kadar hüzünlü cami görüşmemi kabul etmedi. "Hristiyanlar benim içimde yumurta yortusu kutluyorlar görüşemeyiz. Zaten görüşmek de İSTEMİYORUM" dedi. Beni çan sesleriyle adeta kovdu.

Gırnata (granada)da el-Hamra sarayına vardım. Görüşme taleb ettim. "Sen kimsin" dedi. "Türkiyeden bir müslüman" dedim. "Müslüman var mı ki dünyada. Müslümanlar yok olalı 500 yıl oldu. Yok olmasaydı şimdiye kadar bana hal hatır sorarlardı. Sana inanmıyorum, müslüman yok, sen takiyye yapıyorsun" dedi. Ne kadar uğraştıysam da müslüman olduğuma ve dünyada müslüman yaşadığına inandıramadım. Çaresiz oradan da ayrıldım.

Kurtuba'da müslümanlara yapılan iÅŸkence müzesini gezdim. Müze çıkışında ayakta durmada zorlandım. Oturacak yer aradım. Burada ÅŸunu düşündüm. Resulullah SAV'e, ümmetinin sıkıntısı çok zor gelir (Tevbe 128). Endelüs Müslümanları bu iÅŸkencelere uÄŸrarken, Efendimiz SAV  O nasıl dayandı?
14 Nisan 2009 Salı

Prof.Dr.Orhan ÇEKER

süvari
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2009, 23:16:27 »

"Müslüman var mı ki dünyada. Müslümanlar yok olalı 500 yıl oldu. Yok olmasaydı şimdiye kadar bana hal hatır sorarlardı. Sana inanmıyorum, müslüman yok, sen takiyye yapıyorsun"

haklı mı yoksa???!!!Üzgün

yağız atlı süvari, koştur, atını, koştur
sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları
ne kaldırımlar kadar seni anlayan olur
ne senin anladığın kadar, kaldırımları
..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2009, 00:29:38 »

erkan bu paylaşımını çok yalın zamanda bir radyo da dinledim..paylaşıma sunman çok güzel olmuş..ama hangi radyo idi akramı moralmi hatırlayamadım. Gülümseme

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2009, 09:37:02 »

müslümanlara yapılan insanlık dışı işkencelerden birkaçı
yüreğinizin sızlaması veya gözlerinizden yaş gelemsi için değil
endülüs için birşeyler yapmaya teşvik için koydum
22 mayıstaki "Hüzün Ülkesi Endülüs" programında gördüm ki Endülüs için şu anda yapacak birçok şey var
Bireysel olarak birşey yapamasak bile orada İslam için çalışnalara destek olabiliriz
Tek sorunlarının maddiyat olduğunu söylüyor ordaki bir mücahit
mesela kiliseler satın alınıp camiye dönüştürülebilirmiş
bunun gibi maddiyata dayalı birçok şey..........

süvari
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2009, 19:11:27 »

aff RABBim aff hangi yüzle cennetine talib olabiliyoruz ki:( ne bedel ödedik ki?!

yağız atlı süvari, koştur, atını, koştur
sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları
ne kaldırımlar kadar seni anlayan olur
ne senin anladığın kadar, kaldırımları
..
körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2009, 22:13:17 »

denize sevdanın hasreti düşer,dalgalar anlatır susar endülüs..

atalarımızdan dolayı müslümanız-elhamdülillah- ancak bu okadar hazır geldiki bize,çaba sarfetmedik,ya da savaşmadık din,iman uğruna dedelerimiz gibi..hazır bulduk,hoyratça yaşıyoruz.. belki bazı sıkıntılar çekiyoruz ama ALLAHa şükürler olsun ki ezan sesini duyuyoruz vatanımızda...ibret almamız gerek tarihten..bugün medeniyeti avrupaya getiren endülüslü müslümanların yaşadığı yerler yok,harab edilmiş,kendini medeni sananlardan ne beklenir ki,..yada kilisiye çevrilmiş.ispanyaya çok gitmek istiyorum ama gördüklerim karşısında yüreğim dayanırmı bilmiyorum..

ayrıca kiliseleri camiye çevirme iÅŸi hakkında,avrupada (benim bildiÄŸim hollanda ve belçikada) kullanılmayan kiliseler oluyor,cemaati yok.kapatılacak ama papazlar kiliselerin daha farklı bir yer olarak kullanılmasını istemiyorlar.yani kiliselerin ibadethane olarak kullanılmasını tercih ediyolar ve camiye çevrilmesine sıcak bakıyorlar.haberlerde duymuÅŸsunuzdur biçok kilise camiye çevrildi... tabi maddiyat gerek,bugün osmanlı olsaydı bunlar için kaygı duymazdık ancak müslüman  zenginler(özellikle araplar)  7 yıldızlı oteller,dünyanın en büyük alışveriÅŸ merkezleri falan yapana kadar keÅŸke birazda bu konulara eÄŸilseler..

ve son olarak,
endülüs tarihimizde ve yüreğimizde acı olarak kalacak..ama bugün hala zor koşullarda yaşayan müslümanlar var..hala sık kullanılanlarımdan silemediğim 2 haber,ilgilenen olursa..
http://www.timeturk.com/arakanli-muslumanlarin-gelecegi-belirsiz-54270-haberi.html
http://www.timeturk.com/uygur-muslumanlarina-baski-artiyor-57394-haberi.html

Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ..
Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ..
Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak,
Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  AraÅŸtırma Yazıları  |  Ah Endelüs Vah Endelüs !:( « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: