Referandum Anket

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:31:10
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Anketler & Araştırmalar  |  Referandum Anket 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Anket
Soru: 12 Eylül 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği referandumuna Cevabınız Ne Olacak ?
Evet
Hayır
Kararsız
Sandığa Gitmeyecek

Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Referandum Anket  (Okunma Sayısı 1158 defa)
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« : 02 Eylül 2010, 09:50:51 »

12 Eylül 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği referandumuna Cevabınız Ne Olacak ..?
AKP'nin "Evet", CHP ve MHP'nin ise "Hayır" mitingleri düzenlediği referandumda nasıl bir tablo ortaya çıkacak. Türkiye'deki siyasi dengeler değişecek mi?

12 Eylül 1982 Anayasası'nı değiştirmeyi hedefleyen tarihi referandumun en doğru ve en hızlı sonuçlarını, sandıkların açılmaya başlamasından hemen sonra sizlere aktaracağız.

aseman
Aktif Üye
**

ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek..

« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2010, 10:03:28 »

dostum;

anketinde bi şık eksik gibi..Gülümseme

mstf
Gam değildir gide dünya kala din;. Gam odur ki; kala dünya gide din
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2010, 16:42:33 »

kararsızım...
aseman
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2010, 19:06:19 »

hala bi şık eksik galiba..)

o da şu olmalı; sandıga gitmeyecegim..

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2010, 10:29:24 »

" Sandığa gitmeyeceğim " şıkkını arkadaş bu ülkede yaşayan herkesin oy kullanması gerektiği, bunun bir borç olduğu ve bir kişliği olduğu gibi ülkesi için bir düşüncesi de olması gerektiğini düşünerek eklememiş olabilir.

Çoğu zaman bu ülkede kötünün iyisini oylamış olabiliriz, yine öyle olacak da olabilir.
Ama sizin içinde yaşadığınız ülkeniz için ve bu ülkede yaşayacak çocuklarınız, sevdikleriniz, din kardeşleriniz için, söyleyecek bir sözünüz yoksa, emin olun söyleyecek sözü olanlar olacak! Ve siz onların çoğunluğunun almış olduğu kararlar doğrultusunda yönetileceksiniz. Ama yarın bir gün  devletin büyük bir kurumunda insanlar fişlenmemek için klozetler üzerinde namaz kılacak, dağda evlatlarımızın gözlerinin önünden teröristler elini kolunu sallayarak geçip yarın senin evladını öldürecek hain planını kuracak ama sen onu gördüğün halde o ateş etmeden ateş edemeyeceksin, o öldürmeden öldüremeyeceksin, o planını kurmadan, o hazırlığını tamamlamadan hiç birşey yapamayacaksın, üstüne üstlük hep ihmal edileceksin, hep unutulacaksın, nasıl olsa şehitler ölmez de mi, nasıl olsa vatan bölünmez, nasıl olsa o askerin ailesi "VATAN SAĞOLSUN" der de mi...
En acısı da ne biliyor musunuz? En acısı da HESAP SORMAYACAKSIN, HESAP SORAMAYACAKSIN ÖYLE Mİ?

Bunların  tamamını üzerinize almayın, bunların tamamı sandığa gitmeyeceğim diye düşünen arkadaşlarr için, siz böyle düşünüyorsunuz diye düşünmedim ve size yönelik yazmadım.

Sayın " mstf " kardeşimin "kararsızım" sözünü anlayabilirim ama "sandığa gitmeyeceğim" sözünü benim aciz beynim anlamıyor.

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2010, 10:41:26 »

" Sandığa gitmeyeceğim " şıkkını arkadaş bu ülkede yaşayan herkesin oy kullanması gerektiği, bunun bir borç olduğu ve bir kişliği olduğu gibi ülkesi için bir düşüncesi de olması gerektiğini düşünerek eklememiş olabilir.

Sayın " mstf " kardeşimin "kararsızım" sözünü anlayabilirim ama "sandığa gitmeyeceğim" sözünü benim aciz beynim anlamıyor.

Evet Ahuzar Aynen Öyle Düşünmüştüm ..
Kendi Siyasi Görüşleriniz İçin Kendinizin Olan Şeyleri Değiştirin Bence ..

aseman
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2010, 10:49:51 »

Alıntı
Bunların  tamamını üzerinize almayın, bunların tamamı sandığa gitmeyeceğim diye düşünen arkadaşlarr için, siz böyle düşünüyorsunuz diye düşünmedim ve size yönelik yazmadım.

teşekkür ederim.

bu dakikadan sonra bu yazdıklarınızı üzerime alabilirim.çünkü sandığa gitmeyecegim.düsüncelerimin bir kısmı aşagıdaki linkte;

http://www.hayatname.com/forum/kose_yazilari/rejimle_hesaplasmanin_yolu_sandik_degildir-t13664.0.html

gitmiyorum ama gidenlere de bir şey söyleme hakkım yok.herkesin fikrine saygı duymakla birlikte evet kullanacak arkadaşlarında aşagıdaki yazıyı dikkatle incelemelerini isterim..

http://www.hayatname.com/forum/kose_yazilari/evet_mi_hayir_mi-t13491.0.html

Alıntı

Kendi Siyasi Görüşleriniz İçin Kendinizin Olan Şeyleri Değiştirin Bence ..

dostum;

nacizane fikrimi ele alıp almamak senin elinde.ben degiştir diye dayatmadım.

sadece bir fikr belirttim..

Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #7 : 03 Eylül 2010, 22:59:43 »

12 eylülde EVET diyeceğim.. Gülümseme

asaman kardeşimize katılmıyorum..ali bulaç da hayır diyeceğini zaten açıkladı..
ayrıca seyyid kutup diyince ben duraksıyorum..zira bir çokalim alim hoca efendiler seyid kutubun kitaplarını ve tefsirni kabul etmiyor sakıncalı buluyorlar...

kısır bir tartışmaya girmek niyatinde değilim.

sakıncalı  durumları bulabilirsem burda paylaşırım..

aseman
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2010, 11:31:40 »

Alıntı
asaman kardeşimize katılmıyorum..
ali bulaç da hayır diyeceğini zaten açıkladı..

ayrıca seyyid kutup diyince ben duraksıyorum..zira bir çokalim alim hoca efendiler seyid kutubun kitaplarını ve tefsirni kabul etmiyor sakıncalı buluyorlar...

kısır bir tartışmaya girmek niyatinde değilim.

sakıncalı  durumları bulabilirsem burda paylaşırım..

kardeşim;

ali bulaçın hayır diyecegini açıkladıgı söylüyorsanız yanıldıgınızı belirtmek isterim.çünkü gündemi takip etmiyorsunuz.(google'a  ''ali bulaç-neden evet'' yazın ve okuyun.)

seyyid kutub meselesine gelince de ben de birbirimize fayda getirmeyecek tartışmalara girmek istemedigimi,o seyyid kutub u sakıncalı gören  hoca,alimlere katılmadıgımı siddetle belirtir ve suclamaların mesnetsiz oldugunu vurgulamak isterim..

selametle insallah.

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2010, 13:58:42 »

SORU =

Referanduma sunulacak olan Anayasa paketine bakış açımız nasıl olmalıdır? Bir Müslüman ve bir vatandaş olarak buna "evet" dememiz gerekir mi? "Hayır" demenin manevi bir sorumluluğu olur mu? Bu referandumu boykot edip katılmamak doğru mudur?

CEVAP =

İslam’a göre, Cenab-ı Hakk’ın emirlerine muhalif olmayan, hak prensibiyle halka hizmet eden, hakkaniyeti gözeten her iş, taraftar olunması gereken bir iyiliktir.

“Tamamı elde edilmeyenin tamamını terk etmek doğru değildir” (bk. Keşfü'l Hafâ, 2/196)

kaidesi gereğince, söz konusu Anayasa paketinde arzu edilen bütün güzelliklerin olmadığı bahanesiyle referandumu boykot etmek doğru değildir. Mesela, iki gözü âma olan bir kimsenin, doktorların “Bir gözünü iyileştirebiliriz.” tekliflerine karşı, “Her iki gözüm iyileşmeyeceğine göre, bir tek gözüm iyileşsin istemiyorum.” diyerek teklifi reddetmesi ne kadar yanlış ise, az da olsa çok önemli bazı iyileştirmeler getiren bu Anayasa paketine katılmamak veya “hayır” demek o kadar yanlıştır.

Unutulmamalıdır ki, mutlak adaletin gerçekleşmediği yerde, nisbî adaletin / adalet-i izafiyenin hükmü geçerlidir. Nisbî adalet, mutlak adaletin gerçekleşmesinin bir ön hazırlığı olabilir. Nasıl ki kainatta her şey derece derece ilerleyerek bir kemal mertebeye ulaşıyorsa, mutlak adalet yolunda bir derece katetmeyi sağlayacak bu çalışmanın da kemal mertebedeki bir anayasaya ulaşmayı sağlayacağını ümit ediyoruz

Halk oylamasına sunulacak paketi incelediğimizde; referanduma sunulan Anayasa paketinde insanlık onuruna yakışır bazı düzenlemeler yanında, mevcut anayasadaki -sistemden kaynaklanan- bir kısım haksız düzenlemeleri de ortadan kaldıracak mahiyette değişiklikler yer almaktadır. Aklıselim ve temiz bir vicdan ile konuya bakan herkes “bile bile zulme rıza göstermek” mahiyetinde olan “hayır” oyu vermeyi elbette düşünmemelidirler. Merhum M. Akif’in “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem.” sözlerini özümsemek, “Ben ahd-u peyman etmişim ki, -şekli ne olursa olsun- zulme rast gelsem sille vuracağım.” diyen Bediüzzaman Hazretlerinin bu ahd-u peymanına sahip çıkmak zamanı çoktan gelmiştir.

Aşağıda mealini sunduğumuz ayet, iyilikte yardımlaşmayı emretmekte, kötülükte yardımlaşmayı yasaklamaktadır:

“İyilik, dürüstlük ve takvada yardımlaşın, fenalık/kötülük, zulüm ve düşmanlıkta birbirinizle yardımlaşmayın, Allah’a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah’ın cezası çok şiddetlidir.” (Maide, 5/2)

Bilindiği üzere, zulmün dini, milliyeti yoktur. En dindar bir adam, gayri müslim bir insana haksızlık ederse, İslam’a göre, bu dindar adam zalimdir ve ona karşı mazlum duruma düşmüş olan gayri müslime o konuda yardım etmek gerekir. Bu sebeple, herhangi bir bahanenin arkasına sığınarak, bir kısım zulüm ve haksızlıkları ortadan kaldıran, toplumumuzun değişik kesimleri için bazı güzel hakları getiren, haksızlığa uğradığını düşünen -sivil olsun asker olsun- herkese hakkını aramak için yargı yoluna açan, bir çok açıdan insanların onurlarına yakışır düzenlemeleri yapan bu Anayasa paketine “hayır” demenin veya mazeretsiz oy kullanmamanın isabetli bir davranış olmayacağı ortadadır. Çünkü, “evet” oyunu kullanmayanlar, mevcut uygulamanın devamına onay veriyorlar demektir. Oysa bu anayasa değişikliğini yapan hangi siyasi düşünce, ekol veya parti olursa olsun, değil mi ki, adalete doğru bir adım atılmasına vesile olmaktadır. O halde bu çabanın desteklenmesinin, müslim - gayri müslim; her insan, her vatandaş için, bütün halkımız için vicdani bir görev olduğu kanaatindeyiz.

Elbette, her birey bu kararı alırken, kendi vicdan muhasebesini yapacak ve kendi kararını verecektir. Umarız her ne olursa olsun, bu kararı verirken meali verilen şu ayetin tehdidinden sakınılmış olur:

“Sakın zulmedenlere en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur.” (Hud, 11/113)

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 04 Eylül 2010, 15:05:17 »

Alıntı
seyyid kutub meselesine gelince de ben de birbirimize fayda getirmeyecek tartışmalara girmek istemedigimi,o seyyid kutub u sakıncalı gören  hoca,alimlere katılmadıgımı siddetle belirtir ve suclamaların mesnetsiz oldugunu vurgulamak isterim..

selametle insallah.

bu konuda faydalı olacağını düşündüğüm için aratırma yapcam ve burda paylaşcam  aseman kardeş..[/b]

mstf
Aktif Üye
*

« Yanıtla #11 : 07 Eylül 2010, 02:08:34 »

Ahmet Tarık ağbi Son dönem alimlerimizden Emin Saraç Hoca ve Mehmed Zahid Kotku hocaefendiler de seyyid kutub'un Kuran Tefsirini okuduklarını işitmiştim..Ki Emin Saraç Hoca Türkçeye çevirenler arasında var diye biliyorum...

Kararsız olmamın nedeni Ali Bulaç'ın yazısından kaynaklanıyor...Bakara 228 :(Bir veya iki kez) boşanmış kadınlar, kendi kendilerine üç aybaşı (veya üç temizlik) hali bekler (evlenemez)ler. Eğer Allah’a ve âhiret gününe inanıyorlarsa, rahimlerinde Allah’ın (önceki evlilikten bir çocuk) yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Bu (üç aylık) müddet içinde kocaları gerçekten barışmak isterlerse onları geri almaya öncelikle kendileri hak sahibidirler. Erkeklerin, kadınlar üzerinde ma’rûf (meşru olan) hakları olduğu gibi, kadınların da onlar üzerinde (bazı hakları) vardır. Yalnız erkeklerinki onlara göre (aile reisliği ve görevleri bakımından hukûken) bir derece fazladır. Allah mutlak galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir...

Bir de bu hesaplaşma meselesiyle benim zihnimde oluşan algı bir kindarlık gibi...Hani "Adımız Miskin"di Hani "Düşmanımız Kindi" Nereden geliyor bu kindarlık "Cümle alem kardeş bize" söylemlerine ne oldu...Bu kardeşlik çağrıları "Riya" mıydı ? Müslüman kardeşlerimiz gaflette ise onları uyandırma olarak "öç alma"
yöntemi mi kullanılmalıydı?

Ben kötünün iyisi zihniyete de karşıyım.Bir şey kötü ise kötü dür.Eyi ise iyi dir.Ki bence bu zihniyetten vazgeçtiğimiz zaman Bu Ülke de bir kalkınma olur.

Aseman ağbinin diğer linkte ki yazı da Yazar anladığım kadarıyla Müslümanları eleştiriyor...Bir şeyler elde etmek için İslam'dan fedakarlık vermemizi söylüyor..Çok haklı Takiye belli bir müddet sonra karaktere işliyor...Fakat bir dönem ağbilerimizin yaptığı gibi sigorta yaptırmamaları,oy kullanmamaları Müslümanlara dezavantaj getirdi.Bunlara islami çözüm bulunması şart!...Türkiye Dar-ül Harp mıdır? Darül İslam mıdır? Darül Küfr müdür? Bilmiyorum...Bildiğim bir şey Türkiye" Darüll- çok acayip" bir şeydir...Çözümün Alimlerimiz tarafından konuşulup istişare sonucunun Halk bildirilmesini çok isterdim...

Referandum günü seferi olmayı çok isterdim-hayırlısıysa-.Deyse evet-hayır-kararsız-sandığa gitmemek-gibi durumlar bizleri Ahirette zorlar diye düşünüyorum...

Allah-u Teàlâ Hazretleri cümlemize hakkı hak olarak görmeyi, onu işlemeyi nasib eylesin... Bâtılı bâtıl olarak görüp ondan korunmayı nasib etsin...
кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2010, 20:25:56 »

Arkadaşlar Telefonuma Gelen Bir Mesajı Sizinle Paylaşmak İstedim

Yarabbi Bu Referandum Vesilesi İle Geldik Kapına;
Evetleri Çok Eyle,
Hayırları Yok Eyle,
Laik Kemalleri Şok Eyle,
Ya Rabbi Tv'ye Çıkan Hayırcıları Lal Eyle,
Başbakanımızın Her Sözünü Bal Eyle,
Muhalefetin Miting Meydanlarını Dar Eyle,
Ya Rabbi 12 Eylül'ü Bize İktidara Rapt Eyle,
Geldik Kapına Bu Referandum İle Dualarımızı Kabul Eyle ..! 

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 12 Eylül 2010, 20:33:20 »

evett banada geldi bir arkadaştan çok hoşuma gitti. Gülümseme

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 12 Eylül 2010, 20:58:14 »

Evet Oyları %58 Hepimiz için, Ülkemiz için Hayırlara Vesile olur inşaallah Sevgili Kardeşlerim. duyduğuma göre Evet Rekoru Bingöllü Kardeşlerimizden.

mstf
Aktif Üye
*

« Yanıtla #15 : 13 Eylül 2010, 00:00:51 »

konylee ağbi sana gelen mesajın aslı http://www.haberturk.com/yazarlar/549718-evet-duasi Bekir Coşkun'un yazısı...
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 13 Eylül 2010, 09:47:16 »

Evet Oyları %58 Hepimiz için, Ülkemiz için Hayırlara Vesile olur inşaallah Sevgili Kardeşlerim. duyduğuma göre Evet Rekoru Bingöllü Kardeşlerimizden.

aminnn ablacığım:)
alnız rekor yarım puan farkla ağrı diye okudm ama..yanılıyorda olabilirmm..
herneyse..sonuç çok güzell:)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2010, 11:35:49 »

Alıntı
alnız rekor yarım puan farkla ağrı diye okudm ama..yanılıyorda olabilirmm..
herneyse..sonuç çok güzell:)
olabilir ahmet kardeşim ben duyduğumda daha tam kesinleşmemiş olabilir...
evet sonuç güzel.aslında yğzde 60 olsa diye ümit etmiştim ama bunada şükür:)

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Anketler & Araştırmalar  |  Referandum Anket « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: