Otobüste nerde oturuyorsunuz?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 10:16:30
79045 Mesaj 10722 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Anketler & Araştırmalar  |  Otobüste nerde oturuyorsunuz? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Otobüste nerde oturuyorsunuz?  (Okunma Sayısı 889 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 06 Ocak 2009, 12:28:04 »

Otobüste nerde oturuyorsunuz?

İngiltere'de yapılan bir araştırma, otobüste oturulan yerin, kişilikle ilgili ipuçları verdiğini ortaya çıkardı.
Salford Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Tom Fawcett'in yaptığı araştırmaya göre, "ileri görüşlü ve açık fikirli" kişiler, iki katlı otobüslerin üst katının ön sıralarına oturmayı tercih ediyor.

Üst katın ortalarına oturan yolcular, genelde genç ve orta yaşlılardan oluşuyor ve çevreyle fazla ilgilenmeden ya gazete okuyor ya da kulaklıkla müzik dinliyor. Üst katın arka koltuklarına oturanlar ise Dr. Fawcett'e göre "asi ruhlu". Bu kişilerin genellikle kendi yaşam alanlarına girilmesinden hoşlanmadığı için arkalara oturmayı tercih ettiği belirtiliyor.

"Girişkenler" ise otobüsün alt katının ön koltuklarına oturuyor. Bu kişiler, herkesle selamlaşıp, konuşmayı seviyor ve otobüse binenleri görmek için ön kapıya yakın oturuyor.

Dr. Tom Fawcett'e göre alt katın orta bölümünde oturanlar bulundukları ortamda genel hakimiyet kurmaktan hoşlanıyor. Otobüse biner binmez en arkaya ilerleyen yolcular ise, arka tarafta otobüsün yüksek koltuklarında oturmayı ve kendilerini "önemli hissetmeyi seven" kişiler olarak görülüyor.

Dr. Fawcett, nerede oturduğuna aldırmayan yolcu tipinin de olduğunu belirterek, "Bu tipler, bulundukları kaba göre şekil alabileceklerine inandıkları için otobüste kişiliklerine uygun yer kapmak gibi bir kaygıları yok. Biniyorlar, neresi müsaitse yolculukları boyunca orada duruyor ya da oturuyorlar" dedi.

AA

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2009, 19:13:00 »

açıkçası çok da nemli deil nerde oturduğum Kararsız teker üstü olmasın yeter Kahkaha
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2009, 20:24:42 »

ben hep ön taraflara oturmaya çalışırım Gülümseme buda girişken olduğumu gösterirmiş :p

çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2009, 04:11:46 »

ya insanım kişiliğini bilmesi için böyle testler şart mı..ne uğraşıyorsunuz..otobüstür..renktir..patlıcandır börektir... Kahkaha bi akşam..bi kahve yapıp otursanız..sabaha kadar...gelmişi geçmişi şöyle bi düşünseniz..o zaman bilirsiniz..nasıl bir karakterde olduğunuzu..hem bu testlerden daha tatmin edici olur sanırım.. Kahkaha

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2009, 11:52:03 »

İstanbulda yaşıyorsanız oturabilmeniz büyük nimet...

Oturacak yer seçmek ise tam anlamıyla LÜKS...

Sanma ey hâce ki senden zer ü sîm isterler
Yevme lâ yenfe’u”da kalb-i selîm isterler
RUHİ

Tokat lı
Aktif Üye
*

« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2009, 12:07:09 »

insan istanbulda yaşayınca birçok zaman oturamıyoruz,oturmuşsakta yer önemli değil neresi boş ise Gülümseme

Araştırmayı birde istanbulda yapsalarya Gülümseme
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2009, 12:22:20 »

Anadoluda Bayanlar ön taraftaki koltuklarda otururdu erkeklerde arka taraflara yerleşimde bulunurdu

şimdi modern olduk Kahkaha karışık oturuyoruz benim tercihim en arka koltuk olur
Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2009, 11:59:58 »

Doğru olanı erkeklerin ön tarafa bayanların arka tarafa oturmalarıdır...

Erkekler önde oturan bayanları gördükten sonra ne anlamı var arkada oturmalarının...

RUHİ

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2009, 15:15:19 »

En iyisi ayrı otobüsler Gülümseme
o zaman yer bulma şansı bulur kişiliğinizi de öğrenmiş olursunuz Kahkaha

Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2009, 15:28:36 »

Bir Hocaefendi bu fikri öne sürmüştü...

Ama hayata geçirmek mümkün olmadı...

RUHİ

Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2009, 15:32:19 »

ben en çok yaşlıların ulaşamayacağı tenha köşelere oturmayı severim. çok diplerde olduğunuz için kimseye yer verme ihtiyacı duymuyorsunuz Kahkaha Kahkaha Sırıtan

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2009, 15:34:12 »

Kimileri de uyuyor numarası yapar... Kahkaha

RUHİ

MeVSiM
Aktif Üye
*

...Yeniden Dalgalanıyor Takvimdeki Deniz...

« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2009, 01:07:04 »

bir de şuna bakın   Bu da Türk usulü otobüste yer bulma ve yerini vermeme konusunda icatlar  

* uyuyor numarasi yapılır veya pencere tarafındaki koltuklar tercih edilir

* kendi kendinizi " ben o kadar bekledim onlar da adam olsaydı da binmeselerdi " şeklinde tatmin etmek..

* sinirli gibi gözükmek. bazen tırsıyolar, yer falan isteyemiyolar

* bacağınızı tutup uff uff amma ağrıyor diyebilirsiniz -bir keresinde yapmıştım çook iyi hatırlıyorum allahım ne utanç verici bişey ama mazaretim vardııı acayip yorgundum-

* iki kişilik koltuklarda otobüsün içine gelen tarafa yaşlı birini oturtursunuz... böylece kimseye yer vermek için uğraşmamak bahanesi ile kurtarırsınız

* otobüsün en arkasına oturulur. yaşlılar oraya kadar gelemezler. ve boylece psikolojik baskıdan uzak rahat bir seyahat yaparsınız.

* otobüse binmemek

* başınız avuclarınız ıcıne alıp cok sıkıntılıymış gibi görünmek ve sık sık öfleyip pöflemek...bi sorununuz olduğunu anlayıp size bulaşmıycaklardır...

* otobüste yer vermemek icin yapılabilinecek en mantıklı şey hic bir yere oturmayarak ayakta yolculuk etmektir... hiç yer almadıgınızdan yer verme gibi bir sıkıntıya da girmiyeceksinizdir... hatta oturan genclerin yaslılar tarafından nasıl kaldırıldıgını izleyerek sadistce eglenebilir hatta yüzlerine "seninde gelecegin yer burasıydı hadi kalk kalk" anlamında bakışlar atabilir ve eğlenceli bi yolculuk gecirebilirsiniz...

* sürekli dalgın dalgın bir noktaya bakılır ve yanınıza dikilip psikolojik baskı yapan kimseleri görmüyormuş ayağına yatılır

* kendi kendine konuşup deli izlenimi yaratarak hedef kitleyi bertaraf etmek

Bir göz ki olmaya ibret nazarında

Ol düşmanıdır sahibinin başı üzerinde..!
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #13 : 11 Şubat 2009, 13:40:54 »

Doğru olanı erkeklerin ön tarafa bayanların arka tarafa oturmalarıdır...>>>>
bu doğru dediginizi nerde gördünüz efendim Gülümseme İngiltreden sonra bide biz yapalım araştırma Göz kırpan

Erkekler önde oturan bayanları gördükten sonra ne anlamı var arkada oturmalarının...

ALLAH aşkına hangi devirde yaşıyorsunuz söylermisiniz..
bir bayanın arkası dönük olacak ikincisi erkekleri kadınlardan kim koruyacak Kahkaha üçüncüsü bu kadar ince düşünmenize ragmen uygulamayı her yerde titizlikle gerçekleştirebiliyormusunuz ve hiçmi kalabalık otobüste seyahat etmiyorsunuz..
Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #14 : 11 Şubat 2009, 13:48:01 »

Fikirlere saygı duyarım...

Katılmamakla beraber... Gülümseme

Hangi devirde mi yaşıyoruz?

Fitne fesatın kol gezdiği Ahirzamandayız...

RUHİ

çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 11 Şubat 2009, 14:05:06 »

aa.. erkeklerde biraz başını öne eğsin canım..kadın çarşaf giysin..kadın çarşıya çıkmasın..kadın arkaya otursun....
 erkekler önüne baksın yeter..
kusura bakmayında eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak bu..
belki böyle birşey söylenmese kimse bakmayacak..kadın nereye oturmuş..nasıl oturmuş diye..
yani....

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
Nakşibendi
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 11 Şubat 2009, 14:25:18 »

ya insanım kişiliğini bilmesi için böyle testler şart mı..ne uğraşıyorsunuz..otobüstür..renktir..patlıcandır börektir... Kahkaha bi akşam..bi kahve yapıp otursanız..sabaha kadar...gelmişi geçmişi şöyle bi düşünseniz..o zaman bilirsiniz..nasıl bir karakterde olduğunuzu..hem bu testlerden daha tatmin edici olur sanırım.. Kahkaha

iste bu ne güzel dedin canim Göz kırpan ne sacma seyler bunlar yahu Kahkaha Kahkaha

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : 12 Şubat 2009, 23:46:45 »

teker üstü olmasın yeter Kahkaha

bnde teker üstünde oturmasını ç0k sewerm(: çnkü normal oturduğumda dışarıyı göremyiorm ama teker üstü olunca süper oluyo(:
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Anketler & Araştırmalar  |  Otobüste nerde oturuyorsunuz? « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: